Fejl hos SKAT koster motorcyklist 120.000 kroner

En fejlregistrering af en motorcykel internt i SKAT betyder, at en borger nu mister 120.000 kroner efter et grotesk forløb.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

SKAT har begået en fejl. Den fejl kommer til at koste dig 118.564 kroner i forkert opkrævet registreringsafgift. Men du kan ikke få pengene tilbage.

Sådan lyder – kort fortalt – en afgørelse i Landsskatteretten, der nu kommer til at koste 37-årige Kenneth Lund fra Boeslunde en formue – og samtidig berøver ham muligheden for at køre på sin drømmemotorcykel: En klassisk Harley Davidson fra 1955.

Det skriver BT.

SKAT begik fejl

Den 19. april 2010 købte Kenneth Lund sin drømmemotorcykel i USA, og fik den synet og indregistreret på danske nummerplader mod at betale en registreringsafgift på 118.564 kroner. 5 måneder efter den endelige godkendelse til at køre på de danske får Kenneth Lund dog et brev fra SKAT, hvor de siger, at de har begået en fejl, og indkalder motorcyklen til endnu et syn.

Ved det andet syn fastslår de, at dele af motorcyklen er blevet udskiftet med reservedele fra andre motorcykler. Derfor skal nummerpladerne afleveres igen.

Samtidig slår SKAT dog fast, at Kenneth Lund ikke kan få en krone tilbage af sin registreringsafgift, da han rent faktisk har kørt på de danske landeveje med motorcyklen, efter at han fik nummerpladerne. Heller ikke selvom registreringsafgiften var opkrævet på et forkert grundlag.

Det er en beslutning, som Landsskatteretten senere har stadfæstet.

Den mest groteske sag

Hos motorejernes organisation FDM er man rystede over afgørelsen, som de betegner som en af de mest groteske sager, de har set.

- Hvis SKAT har loven på sin side i denne sag, så må loven laves om, siger Per Alkestrup, der er leder af organisationens juridiske afdeling til BT.

Også lektor i skatteret Thomas Rønfeldt fra Aalborg Universitet kritiserer afgørelsen.

Sagen kan dog være slut for den 37-årige mand fra Skælskør. Han har nemlig ikke råd til at tabe en retssag om spørgsmålet, og overvejer derfor nu helt at lade sagen falde.