FC Vestsjælland: Vi føler os usikre på oprykning

Begge ben holdes solidt på jorden i FC Vestsjælland, indtil de sidste point, der sikrer oprykning, er hjemme.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

FC Vestsjælland mangler blot to point for at vide sig sikker på oprykning til Superligaen i næste sæson.

Men selvom den sjællandske klub i øjeblikket ligger nummer et i 1. division, føler FC Vestsjælland-direktør Gert Hansen sig fortsat ikke sikker på oprykning med kun to spillerunder igen.

- Nej, overhovedet ikke. Vi prøver at holde begge ben på jorden, fordi vi har set masser af fortilfælde, hvor klubhold forgæves har troet på, at de rykker op, siger Gert Hansen.

- Og vi ved, at der bare skal to nederlag til, så er det Vejle, der rykker op i stedet for os. Så nej, vi har fortsat fokus på hver enkelt kamp. Og vi føler os overhovedet ikke sikre, tilføjer direktøren.

Tæt kampom oprykning
FC Vestsjælland ligger i øjeblikket på førstepladsen i 1. division med 60 point efter 31 kampe og to spillerunder igen.

Det er de to bedste hold, der rykker op i Superligaen. Og med en skrivebordssejr over konkurslukkede FC Fyn har Viborg allerede sikret sig den ene af oprykningspladserne.

Viborgenserne har 59 point efter 31 kampe.

Derfor skal Vestsjælland kæmpe mod Vejle Boldklub Kolding, der ligger på tredjepladsen med 55 point, om den sidste billet til Superligaen. Torsdagens kamp mod Hobro kan blive afgørende.

- Vi taler om en meget alvorlig kamp.

- Jeg kan se en fordel i, at der kommer minimum 5000 tilskuere. Den opbakning burde kunne mærkes nede på banen blandt spillerne, så de ikke får gummiben, vurderer Gert Hansen.

Oprykning kræver ændinger
Direktøren erkender, at hvis det lykkes klubben at tage tre point fra Hobro, vil det blive nødvendigt at foretage visse ændringer til næste sæson.

- Det er klart, at vi skal styrkes lidt på spillersiden omkring det sportslige. Hele det sportslige setup skal forbedres.

- Og så skal vi styrkes inden for det organisatoriske. Helt afgjort. Og det ved vi. Det ligger også i vores forretningsplan, så det er ikke noget, der kommer bag på os, siger Gert Hansen. der er ulønnet for sin stilling som direktør i FC Vestsjælland.