FC Vestsjælland tæt på nedrykning

Sønderjyske reddede sig en ny sæson i Superligaen med 1-1 mod FC Vestsjælland, der er tæt på nedrykning.

Sønderjyske er også en del af Alka Superligaen i den kommende sæson. Det står klart søndag, efter holdet på hjemmebane spillede 1-1 mod bundrivalen FC Vestsjælland.

Dermed er Sønderjyske på 37 point, mens FC Vestsjælland under nedrykningsstregen har 30 og maksimalt kan nå 36.

Esbjerg har 34 og kan sende FC Vestsjælland definitivt ud med en sejr på udebane over AaB på tirsdag.

Søndag lignede FC Vestsjælland længe en vinder, men et selvmål 13 minutter før tid sendte holdet meget tæt på nedrykning.

Reelt var det kun tre point, der talte for FC Vestsjælland, hvis klubben skulle holde realistisk liv i håbet om overlevelse. Det var til at se. Udeholdet kom på banen med størst vilje og satte sig på første halvleg, hvor holdet spillede sig frem til en håndfuld chancer.

Dennis Sørensen misbrugte først en gigantisk chance efter en ripost fra målmand Marin Skender, men Sørensen, der søndag fyldte 33 år, sparkede forbi i fri position.

Angriberen, der kun havde scoret et ligamål i sæsonen inden søndag, tog dog revanche efter 42 minutter.

Jan Kristiansen lagde en lang aflevering frem til Anders Due i venstre side, og Due hamrede bolden ind foran mål, hvor Dennis Sørensen fra klos hold pandede bolden i mål.

Kort forinden havde hans angrebsmakker Rasmus Festersen haft en mulighed efter en fejlaflevering fra målmand Skender, men Festersen kom ikke på ordentligt skudhold.

Minuttet inden pausen headede Eggert Jonsson på overliggeren efter et hjørnespark, og det var i det hele taget tættere på 2-0 end sønderjysk udligning.

Sønderjyske havde ellers fine arbejdsforhold indtil scoringen, fordi FC Vestsjælland gav rum at spille på i sin jagt for scoringen. Men hjemmeholdet satte ikke sine angreb godt nok op, og manglede præcision i afleveringerne, når der var mulighed for omstillinger.

Efter pausen fokuserede FC Vestsjælland mest på at forsvare føringen, og i perioder pressede Sønderjyske godt på for udligning.

Den burde have været en realitet midt i halvlegen, da Silas Songani pludselig var helt fri et par meter fra målet. Men angriberen fra Zimbabwe afsluttede for svagt, så Thomas Mikkelsen kunne redde, inden bolden dansede hen på stolpen.

13 minutter før tid var Mikkelsen uden chance. Igen medvirkede Songani, der sendte et indlæg ind foran mål, hvor Jean-Claude Bozga klodset bugserede bolden ind i eget net.

FC Vestsjælland var aldrig tæt på at score sejrsmålet i slutfasen, og så kunne Sønderjyske juble over udsigten til endnu en sæson i den bedste liga.