FC Vestsjælland-spiller anklaget for at fikse to kampe

En FC Vestsjælland-spiller har ifølge anklager i en tysk retssag fået penge for at fixe superligakampe i sidste sæson.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I en tysk retssag er en gruppe på fem personer anklaget for at have betalt en FC Vestsjælland-spiller for at fixe to specifikke Superliga-kampe.

En omfattende tysk retssag trækker disse dage alvorlige tråde til dansk fodbold.

I retten i Stuttgart står fem personer anklaget for matchfixing af flere fodboldkampe - heriblandt to kampe fra den bedste danske fodboldrække. Ifølge anklagemyndigheden skulle gruppen med hjælp fra en unavngiven Vestsjælland-spiller have fixet to Superliga-kampe og scoret tusindvis af euro.

Det skriver onlinemediet BetXpert, som har læst anklageskriftet.

Den ene kamp under anklage er opgøret FC Vestsjælland - Esbjerg fra 1. november 2014, hvor FC Vestsjælland taber 1-4. Den anden kamp daterer sig til 22. februar 2015, hvor Vestsjælland taber 0-2 til FCK i Parken.

Hos FC Vestsjælland tager man anklagerne dybt alvorlige.

- Tanken om, at der er nogle på mit hold, der har snydt, kan jeg slet ikke holde ud. Og jeg kan heller ikke tro det. Så stopper jeg med fodbold, siger sportschef Jacob "Gaxe" Gregersen til BetXpert.

Han var ikke selv i klubben, da Vestsjælland tabte til Esbjerg i november 2014, men han kan godt huske kampen i Parken, hvor han lige var startet i klubben. Sportsdirektøren har dog mere end svært ved at tro, at nogle af hans spillere skulle være medvirkende til matchfixing.

- Jeg kan slet ikke forestille mig, at nogle af vores spillere skulle være en del af det. Jeg kan huske, at vi blev sat godt og grundigt på plads inde i Parken, men folk kæmpede røven ud af bukserne, og de var simpelthen bare bedre end os, siger Jacob "Gaxe" Gregersen til BetXpert.

Han siger desuden, at de fra klubbens side har svært ved at gøre mere, så længe de ikke hører noget om anklagerne fra officielt hold.

Ifølge anklageskriftet skulle gruppen i forbindelse med Esbjergs sejr over Vestsjælland 1. november have hævet 18.000 euro fra en bookmaker i den tyske by Heilbronn lidt nord for Stuttgart.

Mens der ifølge anklagemyndigheden var endnu flere penge på spil i forbindelse med Vestsjællands nederlag mod FCK 22. februar i år. Her stod de fem mænd til at hæve gevinster på 150.000 euro hos forskellige bookmakere. En forhandler i bydelen Cannstatter fattede dog mistanke og nægtede at udbetale. Det fik senere gruppen til at true forhandleren på livet.

Via blandt andet telefonaflytninger kom politiet i foråret 2015 på sporet af gruppen, som altså nu sidder på anklagebænken i Stuttgart.

Der har tidligere været skrevet om matchfixing-frygt i Vestsjællands kampe. Sidste år lukkede flere bookmakere ned for spil på Superliga-opgøret mellem Vestsjælland og Randers 21. november.

BetXpert har været i kontakt med DBU's kommunikationsdirektør Jakob Høyer, som foreløbig ikke ønsker at kommentere sagen.