FC Vestsjælland samarbejder med forsknings-team fra SDU

I et forskningsprojekt vil en gruppe SDU-forskere undersøge, hvordan man kan optimere sponsor- og erhvervs-netværk med udgangspunkt i FC Vestsjællands sponsorer

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvordan netværker sponsorerne i idrætsverdenen, og hvad får de ud af det?

Det vil en række SDU-forskere i Slagelse nu undersøge. Og det med udgangspunkt i blandt andre FC Vestsjællands sponsorgruppe.

Det bekræfter forskergruppens talsmand, H. Thomas R. Persson, forsker fra Institut for Ledelse og Virksomhedsstrategi på Syddansk Universitet Slagelse.

Forskning kræver både mange og meget

Grunden til at det er FC Vestsjællands sponsorer, som forskergruppen vil undersøge, er både kvaliteten og kvantiteten, udtaler H. Thomas R. Persson.

Sponsorerne er nemlig både store og mangfoldige nok til, at de første spørgeskemaer kan give brugbare resultater. Senere sender H. Thomas R. Persson også spørgeskemaer til Team Sydhavsøernes sponsorer .

Aldrig nedskrevet før

Forskningen skal undersøge samspillet mellem virksomheder, der i FCV’s tilfælde har tilfælles, at de er sponsorer for fodboldklubben.

H. Thomas R. Persson kalder projektet for et ”pilot-”projekt, altså et prøveforsøg. Lignende forsøg er ifølge H. Thomas R. Persson aldrig blevet nedskrevet, så han og hans forskningspartnere vil først sikre sig, at der er resultater at hente i mindre skala, før de skalerer forsøget op til landsdækkende niveau.

Business-breakfast og sponsor-begivenheder skal bane vejen

Mere konkret har forskningen til formål at finde ud af, hvordan ens virksomhed kan optimere muligheden for at lave forretninger ved hjælp af netværk.

H. Thomas R. Persson udtaler, at FCV’s kommunikationsafdeling holder diverse begivenheder for sponsorerne for at styrke det specifikke netværk. Som for eksempel med noget så simpelt som ’business breakfast’ eller virksomhedsmorgenmad.

Projektet er stadig i kravlefasen, så resultaterne ligger tidligst klar i 2014.