FC Vestsjælland rykker ud af Superligaen efter drama

To mål af Esbjergs Mick van Buren efter pausen betyder, at FC Vestsjælland er færdig i den bedste række.

FC Vestsjælland er færdig i Alka Superligaen, efter at holdet søndag eftermiddag tabte med 1-2 i et nervøst og intenst nedrykningsbrag i Esbjerg.

Mick van Buren scorede begge Esbjergs mål, det sidste i kampens sidste sekunder.

Dermed hjælper det ikke vestsjællænderne, at de kun har tabt tre ud af de sidste 10 kampe, for holdet har fundet formen for sent og bliver nu straffet for en dårlig afslutning på efteråret og en elendig forårsstart.

Holdet var pisket til at vinde i Esbjerg, hvis spændingen skulle holde til sidste spilledag, og det var heller ikke urealistisk mod et Esbjerg-hold, der har virket nervøst i de seneste uger.

Kampens store betydning påvirkede tydeligvis også vestjyderne denne gang. De spillede en rædselsfuld første halvleg.

Intet hang sammen, og der manglede konsekvens i forsvarsspillet, og på den måde blev gæsterne nærmest inviteret til at bringe sig foran efter et kvarters spil.

Jonas Knudsen tøvede over for Peter Nymann på vestsjællændernes højrekant. Bolden endte hos Anders Due bagest i feltet, og på hans tværbold fik Apostolos Vellios lov at stå helt fri få meter fra mål.

Vestjyderne var rystede, og gæsterne havde tydeligvis mest overskud i første halvleg, som Vestsjælland-træner Michael Hansen ikke kunne have arrangeret meget bedre.

Hans mandskab var centimeter fra at komme to mål foran, da Vellios vendte sig 180 grader og sparkede bolden i mål, men den store græker var akkurat kommet ind i offside-zonen.

I silende forårsregn var de mange tilskuere på Blue Water Arena noget slukørede i pausen, men der var blot spillet to minutter af anden omgang, da jubelbrølet rejste sig over Esbjerg.

Skurken fra kampen mod AaB i tirsdags, nordmanden Mohammed Fellah, fandt Mick van Buren med en præcis fremlægning, og så kunne den hollandske forward runde målmand Thomas Mikkelsen og sende bolden i det tomme mål.

Så var vestsjællænderne på spanden igen, og kampen udviklede sig til en hektisk slagudveksling, hvor holdene skiftedes til at angribe.

Udligningen gjorde dog hjemmeholdet godt. Esbjerg var markant bedre efter pausen og blev til sidst belønnet med van Burens sejrsmål og overlevelsen.