FC Vestsjælland pander AaB i sænk

FC Vestsjælland vandt sin første kamp i Superligaen mandag aften, da de headede 2 bolde i mål mod AaB.

Et hovedstødsmål i hver halvleg var nok, da FC Vestsjælland hjemme slog AaB med 2-1 i Superligaen. Det skriver Ritzau.

AaB kæmpede forgæves, mens FC Vestsjælland var skarpest, da oprykkerne hjemme i Slagelse sejrede med 2-1 i Superligaen over det nordjyske mandskab.

Jean-Claude Bozga bragte FCV i front efter blot 6 minutters spil, da han kraftfuldt pandede Michael Lumbs indlæg i nettet, mens Dennis Sørensen i anden halvleg gjorde Bozga kunsten efter.

Avancerer til 7. plads

AaB fik reduceret i overtiden via et selvmål af Oliver Lund, men mere blev det ikke til. Dermed avancerer FC Vestsjælland til en delt 7. plads, mens AaB forspildte muligheden for at gå á point med topholdet FC Midtjylland.

Det tidlige føringsmål betød, at FC Vestsjælland kunne falde længere tilbage på banen og overlade initiativet til gæsterne. Men AaB havde enormt svært ved at bryde værternes solide defensiv.

Bortset fra et par gode muligheder til Rolf Toft og Kasper Kusk måtte AaB forsøge sig med flere lange bolde, som hjemmeholdets defensiv anført af målscoreren Jean-Claude Bozga havde nemt ved at lukke ned for.

Livlig Thiago

Vestsjælland lukrerede på at slå til i kontrafasen, hvor den livlige Thiago Pinto Borges kom frem til flere gode muligheder. Blandt andet efter et kvarters spil, hvor han med tåen sendte sin afslutning tæt over målet.

Efter pausen fik gæsterne bedre fat i spillet. Men som i første halvleg var Vestsjælland farlige i omstillingerne og på dødboldene.

FCV's cheftræner Ove Pedersen ankom til kampen med en fornem statistik mod AaB. Han havde ikke tabt til nordjyderne i de seneste 5 år. Det gjorde han heller ikke denne gang.

AaB forsøgte sent comeback

Det kunne snildt have stået 2-0 på måltavlerne til værterne, da FCV's anfører Henrik Madsen sendte en afslutning forbi den ene opstander fra tæt hold kort efter pausen.

Kort efter kunne hjemvendte Dennis Sørensen afgøre kampen til fordel for FCV. Først misbrugte han en god hovedstødsmulighed, men minuttet efter headede han bolden i nettet efter et fint indlæg fra den tidligere AB'er Oliver Lund.

AaB forsøgte at fremtvinge et sent comeback, men det blev kun til en nytteløs scoring langt inde i overtiden. Sejren og de 3 point tilfaldt FC Vestsjælland, der dermed er noteret for 4 point, mens AaB har 6 af slagsen.