¨

FC Vestsjælland får point mod tophold

Foto: TV ØST

Det lykkedes FC Vestsjælland at sikre sig et enkelt point, da holdet torsdag aften mødte Superligaens absolutte tophold FC Midtjylland.

FC Vestsjælland holder liv i håbet om overlevelse i Superligaen, efter at holde torsdag aften mødte topholdet FC Midtjylland.

Kampen endte 0-0, hvilket betyder, at midtjyderne nu kan kalde sig danske mestre 2015, mens FC Vestsjælland fortsat skal kæmpe for at holde sig i landets bedste fodboldrække.

Det nykårede mesterhold havde det svært i Slagelse, hvor hjemmeholdet kæmper for at redde endnu en sæson i Alka Superligaen. Selv om FCM satte værterne under tryk i lange perioder, så svarede FC Vestsjælland godt igen.

Efter en halv time kørte Peter Nymann længe rundt med bolden foran midtjydernes straffesparkfelt, og kun en stærk redning fra FCM-keeper Jakob Haugaard forhindrede en scoring på Nymanns hårde og yderligt placerede skud.

Flere friske forsøg fra FCV

Derudover have vestsjællænderne flere friske forsøg fra blandt andre Jan Kristiansen og Marc Dal Hende. FCM-træner Glen Riddersholm stillede med ændret midtbane uden den karantæneramte Tim Sparv og svenske Petter Andersson. En af de nye var det blot 17-årige stortalent Mikkel Duelund.

Derudover begyndte Pione Sisto, der søndag scorede og lagde op til et mål mod FCK i sin comeback-kamp, på bænken. De delvist påtvungne og selvvalgte ændringer pillede lidt af brodden ud af midtjydernes offensiv, hvor det meste løb ud i ingenting.

Forsøg på stolpen

Før pausen havde unge Mikkel Duelund et fint forsøg, og i begyndelsen af anden halvleg trykkede Erik Sviatchenko et hovedstødsforsøg på stolpen i forbindelse med et hjørnespark.

Efter en times spil sendte Glen Riddersholm både Pione Sisto og Petter Andersson på banen. Den måske kommende landsholdsdebutant Sisto manglede dog den magi, han havde i weekenden.

10 minutter før slutfløjt havde han mulighed for at spille Jakob Poulsen helt blank foran mål, men afleveringen sad lige i fødderne på en FC Vestsjælland-spiller.

Bundkonkurrenter mødes senere torsdag aften

Torsdagens opgør mellem top og bund mindede i store dele om en kamp i Slagelse for et år siden. Dengang spillede AaB 0-0 mod FC Vestsjælland og sikrede sig med et enkelt point DM-titlen.

På tilskuerpladserne var der ikke megen guldfest med blot 2432 tilskuere på Harboe Arena. En gruppe tilrejsende FCM-tilhængere gjorde dog sit til at skabe lidt guldstemning med slagsange kampen igennem.

FC Vestsjælland ligger under nedrykningsstregen med 29 point. Sønderjyske og Esbjerg, der mødes senere torsdag aften, har henholdsvis 33 og 34 point over stregen.

Vestsjællænderne skal i de tre sidste spillerunder møde Sønderjyske, Esbjerg og bundproppen Silkeborg.

/ritzau/TV ØST

03:36 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App