Farvel til fødsler på Slagelse Sygehus

I dag var det sidste chance for at føde på den gamle fødeafdeling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag oprandt dagen, hvor fødeafdelingen på Slagelse Sygehus leverede sin sidste fødsel. I hvert fald for en tid. For jordemoder Knirke Garly betyder det et farvel til sin arbejdsplads gennem 22 år.

- Det er meget vemodigt. Det er jo hele mit arbejdsliv, der bliver rykket et andet sted hen, fortalte hun til TV2 Øst i dag.

Sidste år besluttede Region Sjælland at lukke fødeafdelingen i Slagelse. En tredjedel af fødslerne skal fremover til Holbæk og to tredjedele til Næstved Sygehus, som Region Sjælland derfor afsatte 25 millioner kroner til at udbygge. Planer, der har vakt hovedrysten. Især fordi Næstved Sygehus om fem til ti år ikke længere skal være akutsygehus - og så skal fødslerne tilbage til Slagelse igen.

- Det har vi, fordi det er vigtigt, at det fungerer godt i Næstved, indtil det kommer tilbage til Slagelse igen, lyder det fra Regionsrådets formand, Steen Bach Nielsen (Soc.dem.).

Fødeafdelingen i Slagelse lukker de næste halve årti, fordi den er for lille - og mangler en pædiatri-afdeling.

- Vi har simpelthen ikke fået pengene til at udbygge i Slagelse endnu. Det er 1,3 milliarder kroner, vi taler om, fortæller Steen Bach Nielsen.

Så indtil da må de højgravide kvinder fra Slagelse og oplandet køre gangen længere for at få hjælp til at føde.

[video:videonode:71919]