Fartkontrol ved Storebæltsbroen: 126 blev snuppet

Politiet gennemførte torsdag eftermiddag en fartkontrol ved betalingsanlægget og på broen på Storebælt. De er rystede over den høje fart.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når man kører gennem betalingsanlægget ved Storebæltsbroen, så skal farten ned, fordi mange skal flette, og fordi der er heller og bomme i selve betalingsanlægget.

Men alt, alt for mange bilister ’glemmer’ at sænke farten ved broen – og ræser igennem betalingsanlæggene.

Det er politiets konklusion efter en fartkontrol ved betalingsanlægget torsdag eftermiddag.

De stillede deres fotoudstyr op ved betalingsanlægget klokken 13, og blev der indtil klokken 18. I dette tidsrum alene blev der uddelt 126 fartbøder - heraf 100 klip og 10 betingede frakendelser af kørekortet, med en efterfølgende kontrollerende køreprøve og prøvetid til følge.

Højeste målte hastighed ved kontrollen var 174 kilometer i timen.

- Jeg synes det er rystende, så hurtigt folk kører på strækningen. De fartglade bilister er jo både til fare for sig selv og andre i området, siger lederen af færdselspolitiet i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Erik Mather, til TV East.

Tjekkede både betalingsanlægget og broen

Politiet tjekkede trafikken ved betalingsanlægget i de første 3 timer af aktionen, og tog derefter fat på trafikken på broen.

- Vi havde godt nok fået at vide, at der blev kørt uforsvarligt ved broen, og at der sker mange hændelser på grund af farten. Men at det var så slemt, som det viser sig, er jeg altså overrasket over at erfare, siger Erik Mather.

Han lover skærpet opmærksomhed omkring broen i den kommende tid.

- Det giver jo lidt sig selv, at når vi erfarer, at der er så store problemer med hastigheden på denne strækning, så er det noget, som vi vil holde ekstra øje med i den kommende tid, siger han.