¨

Fartgale skal have mere modstand

Foto: TV ØST

Transportministeren skal forholde sig til farlig kørsel ved vejarbejde, lyder det fra Asfaltindustrien.

Det er hr. og fru Danmark, der blæser på skiltningen og kører alt for stærkt ved vejarbejde. Derfor er der brug for skrappere midler for at få folk ned i fart, lyder det fra Asfaltindustrien.

Administrerende direktør Anders Hundahl reagerer på oplysningen om, at politiet ved et vejarbejde på Vestmotorvejen ved Korsør har afsløret 400, der var ligeglade med fartbegrænsningen.

- Jeg er rystet over, at det øjensynligt ikke kun er enkelte vanvidsbilister, der kører så stærkt, siger Anders Hundahl.

Han foreslår, at bøderne sættes i vejret, når hastighedsoverskridelsen sker ved et vejarbejde. Samtidig kan man overveje at opsætte flere mobile bump, som på en ret kontant facon vil tvinge farten ned.

Også øget fartkontrol i form af stærekasser kan være et middel, lyder det fra industrien.

Tidligere har også formanden for Færdselssikkerhedskommissionen, Karsten Nonbo (V), talt positivt om stærekasser på de strækninger, hvor der er vejarbejde.

Jævnligt har der været søsat kampagner for at få dæmpet problemet.

For eksempel har Vejdirektoratet forsøgt at appellere til bilisternes samvittighed ved at opsætte plakater med billeder af børn: "Pas på min far - han er vejarbejder."

Men ved målingen tirsdag aften ved Korsør viste det sig altså, at godt hver fjerde kørte for stærkt.

- Det er også af hensyn til bilisternes egen sikkerhed, at vi skilter med lavere hastighed, siger direktør Anders Hundahl.

På et møde i september med transportminister Hans-Christian Schmidt (V) vil Asfaltindustrien tage emnet op.

Samtidig siger direktøren, at branchen vil forsøge at gøre skiltningen mere spiselig og fleksibel - så det for eksempel visse steder er i orden at køre 90 km/t, når der ikke arbejdes.

Tidligere på sommeren afslørede en fartkontrol ved et vejarbejde på Helsingørmotorvejen 28 fartsyndere. Hvert femte minut blev færdselsloven overtrådt.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App