Far kræver 75.000 kroner tilbage af kommune

Slagelse Kommune har i årevis opkrævet for mange penge for transporten af Vagns Kviesgaard autistiske søn. Nu kræver han pengene tilbage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vagn Kviesgaards 29-årige søn, Robert, er infantil autist. Han bror til daglig på Autismecenter Vest i Slagelse. Her får han hjælp til det meste bl.a. transport.

- Han bliver kørt til lægen, hvis han har behov for det, eller en tur på stranden, hvis vejret er til det, siger Vagn Kviesgaard fra Korsør.

I ti år har sønnen og Vagn Kviesgaard betalt 10.000 kroner årligt for transporten, og det er alt for meget, mener faren. Det erkendte Slagelse Kommune også i september sidste år. Kommunens opkrævning var for høj og i strid med loven, derfor kræver Vagn Kviesgaard en tilbagebetaling fra kommunen på 75.000 kroner.

- Han (red. Robert) er ulovligt blevet opkrævet transportpenge i ti år med et alt for højt beløb, og efter reglerne, er det ulovligt. Det fremgår tydeligt og klart af indenrigsministeren, at der kun må opkræves for benzin eller diesel, sprinklervæske og olieskift. Ikke noget andet, siger Vagn Kviesgaard.

Økonomi- og indenrigsminister går ind i sagen

Igennem en længere årrække har der været forvirring om, det har været taxi- eller busloven, der har været gældende. I april i år fik økonomi- og indenrigsministeren præciseret netop det spørgsmål, efter transportudvalget havde stillet et spørgsmål til ministeren. Her skriver han, ”at det ikke er lovligt at opkræve særskilt betaling for en sådan transport”.

Netop den udmelding glæder Vagn Kviesgaard, der dog ikke forstår, hvorfor behandlingstiden skal være så lang. Der er nemlig over fire siden, han første gang klagede over opkrævningen, og pengene dem har han altså ikke fået tilbage endnu.

- Hvis en borger bliver taget i at begå en ulovlighed, så går der ikke ret lang tid, så falder hammeren, men når det er en forvaltning, en kommune eller en politiker, der begår en fejl, så kan de snakke om det i årevis, uden der sker noget reelt, siger Vagn Kviesgaard.

Slagelse Kommune tavs

I dag har vi været i kontakt med Slagelse Kommune for at få svar på, hvad udsigterne er for, at Vagn Kviesgaard kan få sine penge tilbage, og hvorfor sagen er blevet trukket så langt ud. Kommunen har dog ikke lyst til at udtale sig, da kommunen i øjeblikket får juridisk bistand af Kommunernes Landsforening, og derfor ikke vil udtale før sagen er behandlet.