Får bøde på 150.000 kroner for at opbevare ulovligt fyrværkeri

Slagelse virksomheden Showtech, der er et festudlejnings firma, står til at få en bøde på 150.000 kroner for opbevaring af ulovligt fyrværkeri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan ende med at blive en dyr fornøjelse for Showtech, at de har haft 850 kilo fyrværkeri stående på deres lager. Det skriver Sjællandske.

Det var anklagemyndigheden, der tirsdag ved retten i Næstved krævede, at virksomheden skal betale 150.000 kroner i bøde for at have opbevaret fyrværkeri ulovligt tilbage i 2013.

- Det er, fordi vi var dumme og ikke var opmærksomme på dato-reglen, siger Jan Marcher, der er direktør for Showtech til Sjællandske.

Showtech havde tilladelse til at opbevare fyrværkeri på deres lager i 2013, men først fra midten af december, og ikke fra 8. november, hvor politiet opdagede, at de havde de 15 paller stående.

Klar til at betale bøden

Jan Marcher er ærgerlig over, at virksomheden nu står til en bøde på 150.000 kroner, men han er klar til at betale bøden.

- Men det er jo min skyld, at vi ikke har haft styr på reglerne. Det er der ikke så meget i. Vi må bare betalebøden, siger han.

Bødestraffen er udregnet ved at se på mængden af fyrværkeri, oplyser specialanklager Henrik Holten til Sjællandske. Showtech fjernede al fyrværkeriet på myndighedernes ordre, og kørte det til en sikker placering.

Som det ser ud lige nu, så afgøres sagen den 27. oktober i Næstved.