Fange befriet i storstilet flugtaktion (Video)

En fange blev i dag befriet i en storstilet flugtaktion foran arresten i Slagelse, da han blev transporteret fra retten i Roskilde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var næsten som i en actionfilm, hvor filmens hovedperson flygter fra et fængsel, da en det lykkedes 5-8 mand at befri en fange foran arresten i Slagelse.

- Der er mange mennesker med, og det går lynende stærkt. De virker meget truende. De fortæller, at de har våben, og de løfter ud i jakken, så man skal se, at de har våben med, men vi kan ikke se nogen. Men i hvert fald virker det til, at de har våben på sig, fortæller arrestforvarer Benny Ohms Hansen.

Fangen var blevet transporteret tilbage til sin celle i Slagelse, efter han havde været i fogedretten i Roskilde. Da personalet fra arresthuset fører manden ud af bilen, kommer der to biler fra hver sin side - en hvid varevogn og en mørk Peugeot.

Ud af bilerne kommer 5-8 mand, der får revet fangen væk fra personalet og ind i varebilen. Begge biler flygter fra stedet i hver sin retning. Det hele tager omkring et halvt minut.

Fangen er en 23-årig dansk mand med mellemøstlig udseende og kommer fra Roskilde-Hundige-området. Manden afsoner en voldsdom på ni måneder, men var i dag i fogedretten i Roskilde. Arrestforvaren oplyser, at mændene, der befriede fangen også havde et udenlandsk udseende. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efterforsker nu sagen.

- Han afsoner en voldsrelateret forbrydelse. Derfor er vi i fuld gang med at tjekke op på de steder, hvor vi har en opfattelse af, at han kan have tilknytning til, sådan at vi kan få ham bag tremmer igen, siger Søren Ravn-Nielsen, der er vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Politiet har tilbageholdt seks personer, men leder stadig efter begge flugtbiler.

[video:flv:090603_fangeflugt.flv]