Familiestrid endte i drabsforsøg - retssag mod 25-årig begynder i dag

Retssagen mod en 25-årig mand, der er tiltalt for at have skudt ind i en lejlighed på Motalavej i Korsør, begynder torsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er en gammel stridighed mellem to familier, der førte til, at en dengang 24-årig mand natten mellem lørdag og søndag den 8. marts sidste år omkring klokken 01.00 affyrede to skud mod en stuelejlighed i Korsør. 

Det mener i hvert fald anklagemyndigheden, der har tiltalt den nu 25-årige mand for forsøg på manddrab.

Lejligheden, der blev beskudt, er beliggende på Motalavej 52 i Korsør, og selvom skuddene faldt midt om natten, var adskillige personer til stede i stuen, herunder lejlighedens to beboere i 40’erne. Ingen af dem blev dog ramt af skuddene, der begge gik igennem stuevinduet, det ene skud ramte væggen.

Sagen bliver behandlet som en nævningesag ved Retten i Næstved, hvilket betyder, at anklagemyndigheden går efter mindst fire års fængsel til den tiltalte, der nægter sig skyldig.

Langvarig familiestridighed bag skudepisoder og knivstikkeri

Den tiltalte blev anholdt 23. marts sidste år. Politiet sigtede og anholdt dengang også mandens 44-årige mor for at have været med i planlægningen af drabsforsøget og for trusler. Hun er i dag ikke længere sigtet i sagen. 

Det er uklart, hvem af personerne i lejligheden der var målet for skuddene, men at episoden relaterer sig til en i området omkring Motalavej velkendt stridighed mellem to familier, medgiver både den tiltalte og de forurettede i sagen.

Som TV2 ØST tidligere har beskrevet, trækker konflikten mellem de to familier tråde tilbage til en landsby og en flygtningelejr i Libanon i 80'erne og er af uvisse grunde siden maj 2019 blusset op med sammenstød så voldsomme, at politiet ad flere omgange har oprettet visitationszoner i og rundt om boligområdet. 

Der har været masseslagsmål, overfald med baseballbat, knivstikkerier og skyderier ad flere omgange. Politiet har blandt andet været nødt til at trække stavene og kaste røgbomber for at skabe ro i området. En 17-årig dreng blev i sommer stukket med en kniv i det ene bryst. For det er en ung mand blevet idømt ni måneders fængsel. 

Avisen Berlingske har tidligere beskrevet, hvordan Slagelse Kommune i et forsøg på at skabe ro i boligområdet har forsøgt at få den erfarne forsvarsadvokat Thorkild Høyer til at mægle mellem de to stridende familier, men familierne har ifølge avisen afvist mægling både igennem advokaten og forskellige imamer.

Skød på tankstation

Anklagemyndigheden har også rejst tiltale i yderligere en skudepisode fra den 8. juni sidste år på tankstationen Cirkel K på Tårnborgvej. 

Af anklageskriftet kan man læse, at en 29-årig mand efter politiets opfattelse tæt på midnat rettede en pistol mod en anden mand og sagde, at han ville dræbe ham, før han fra 10-20 meters afstand affyrede to skud. Skuddene strøg dog forbi manden og ramte i stedet et skilt på tankstationen.

Sagen mod den nu 25-årige tiltalte, som anklageren mener skød ind i lejligheden på Motalavej 52, behandles over fire retsdage. 

Den unge mand er udover drabsforsøg ligeledes tiltalt for at have overtrådt våbenloven ved at have været i besiddelse af et skydevåben med tilhørende ammunition på et offentligt sted, ligesom han er tiltalt for at have stjålet en Peugeot 407 tilbage i 2018. 

Der forventes dom i sagen den 16. februar