To familier på Motalvej fik ophævet deres lejemål: Nu er de flyttet

To familier blev bedt om at fraflytte deres boliger, efter to sønner havde begået overfald og røveri. Nu har begge familier forladt Motalavej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det startede sidste år, da to drenge fra Motalavej blev dømt for vold og røveri. På grund af nultolerancepolitik kunne boligskabet på Motalavej i Korsør opsige drengene og deres familier.

Den 28. maj i år gav Boligretten BoligKorsør medhold i de to familier skulle flytte.

Det har de nu gjort, oplyser Ebbe Jens Ahlgren, formand for BoligKorsør. Den sidste familie afleverede nøglerne til lejligheden den 31. juli.

quote Jeg håber, at det kan danne præcedens blandt unge mennesker i de udsatte områder 

Ebbe Jens Ahlgren, formand for BoligKorsør

Formand for BoligKorsør håber, sagen kan danne præcedens

Den ene familie havde i første omgang anket Boligrettens afgørelse om, at der skulle ske fraflytning straks til Landsretten, hvorefter familien kunne blive boende. Men anken om fraflytningsdommen blev ifølge Ebbe Jens Ahlgren trukket tilbage, og familien flyttede.

- Jeg håber, at den her lange sagsproces har medført, at det kan danne præcedens blandt unge mennesker i de udsatte områder om, at man tænker sig om en ekstra gang, inden man begår kriminalitet. For det her kan få store konsekvenser, ikke kun for dem, men også for deres familie, siger formanden for BoligKorsør.

Det er altså ikke kun de to drenge, det går ud over, men også søskende og forældre. Spørgsmålet er, om det er retfærdigt, at den kriminalitet, drengene begik, også går ud over familierne.

- Det kan man altid diskutere i de her sager, som er nogle utroligt personfølsomme sager, når det er en hel familie, der skal sættes på gaden. Men man har jo ansvar for sine børns handlinger, når de ikke er myndige, siger Ebbe Jens Ahlgren.

Dømt for overfald og røveri: - Det er alvorlig kriminalitet

Det var den 12. marts 2017, at de to drenge på dengang henholdsvis 16 år og 17 år var med til at overfalde en ældre mand på en parkeringsplads ved Lidl. Senere samme aften truede de med en pistollignende genstand en vagt og fik adgang til Kvarterhuset på Motalavej.

quote Det vigtigste for os er at skabe tryghed for vores 7000 lejere i hele boligselskabet

Ebbe Jens Ahlgren, formand for BoligKorsør

- Vi skal også huske, at det er alvorlig kriminalitet. Det er groft overfald og væbnet røveri, der er tale om. Vi har den her mulighed, og skal vi væk fra parallelsamfund og ghettolister i de udsatte boligområder, er vi nødt til at gøre det på den måde, at vi udsætter hele familien.

De to familier er af anden herkomst end dansk og har længe boet på Motalavej, hvor drengene er opvokset. Men formanden for BoligKorsør fastholder nultolerancepolitikken.

- Det vigtigste for os er at skabe tryghed for vores 7000 lejere i hele boligselskabet, og derfor har vi indført en nultolerancepolitik, hvor vi ikke ønsker familierne boende, hvis man ikke har styr på sine børns handlinger, siger Ebbe Jens Ahlgren.

Familierne er slettede fra samtlige opskrivningslister

Nu er begge familier sat på gaden og skal se sig om efter et nyt sted at bo. Ebbe Jens Ahlgren understreger, at det i hvert fald ikke bliver i den forening, hvor han er formand.

- Der sker jo det, at når vi ophæver et lejemål med dem, så sletter vi dem fra samtlige opskrivningslister i BoligKorsør. De er uønskede, og de er fortsat uønsket som lejere i BoligKorsør. Vi kan jo ikke flytte dem fra én afdeling og ind i en anden afdeling. Så de kommer ikke til at bo i BoligKorsør. Men vi håber selvfølgelig, at de kommer videre et andet sted.