¨

Familie smidt ud af lejlighed

Foto: TV ØST

To brødres grove kriminalitet koster nu en familie fra Nordbyen i Slagelse dens lejlighed. Boligforeningen FOB har valgt at sætte far, mor og tre børn på gaden.

En familie fra Ringparken i Slagelse må nu vinke farvel til deres hjem gennem flere år. Fællesorganisationens Boligforening (FOB) har givet familien indtil 1. september til at forlade lejligheden på Albert Ibsensvej.

- Hvis de andre familier skal føle sig trygge, er vi nødt til at gøre noget effektivt, siger FOB's formand Jørgen Mejlgård.

 

To af familiens ældre sønner på 20 og 22 år blev i marts dømt for grov kriminalitet - bl.a. hashhandel, kidnapning og mishandling - og det er det, der har fået boligforeningen til at reagere.

 

Men er det fair, at en hel familie sættes ud, fordi et par af dem, gør noget ulovligt?

Nu er det sådan, at den, der har lejemålet - i dette tilfælde forældrene - har ansvaret for husstanden, lyder svaret fra Jørgen Mejlgård.

TV2 ØST har talt med familien på Albert Ibsensvej. Den føler sig uretfærdigt behandlet og påpeger, at de to kriminelle brødre ikke har boet i husstanden i over et år.

Det er ikke første gang, FOB har smidt en lejer ud. For et par år siden måtte en ung mand forlade sin lejlighed, efter han havde solgt stoffer på adressen. Står det til FOB, kommer familien i den aktuelle sag aldrig til at bo i en af boligforeningens lejligheder i kommunen igen.

- Det er selve signalet, der betyder noget. Så andre tænker sig rigtig godt om, før de laver noget kriminelt ude i området, understreger Jørgen Mejlgård.

04:00 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App