Fæl Stank over Skælskør (Video)

Borgere i Skælskør klager over en fæl stank der kommer fra renseanlægget fra Harboes Bryggeri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Gennem hele sommeren har vi her i Skælskør været plaget af lugtgener, mærkværdigvis værst om aftenen og natten, når alle myndigheder har lukket... siger Vibeke Kapper fra Skælskør.

Vibeke Kapper har rettet henvendelse til rensningsanlægget i byen og fået afvide, at stanken i byen skyldes, at "Harboe Bryggeri ikke samarbejder med deres eget rensningsanlæg, dvs. bryggeriet lukker spildevand ud i anlægget, som dræber de mikroorganismer, der skal rense, derfor "dør" rensningsanlægget og det hele står og rådner," siger Vibeke Kapper.

Hør Vibeke Kapper fortælle om hvor slem stanken er herunder:
[video:video_mangler:090910_vibeke2.flv]

Slagelse Kommunes miljøafdeling er blevet kimet med kravet om at stanken skal stoppes her og nu.
Bryggeriet har bedt Slagelse Kommunes planafdeling om at lave to nye lokalplaner, så der kan laves biogasanlæg både ved bryggeriet og ved Harboes Slagteri. Sådanne anlæg kan måske tage stanken på længere sigt, men der kan gå ganske lang tid. Og det kan byens borgere efterhånden ikke leve med.

Se hvad Kommunen og Harboe Bryggeriet siger til TV2 ØST om stanken herunder:
[video:video_mangler:090910_harboereak.flv]

De tiltagende problemer med Harboes Bryggeri er også nået til  de bonede gulve på Christiansborg. For kort tid siden forlangte det lokale folketingsmedlem Henrik Brodersen (DF) i at Harboes fik gjort noget ved problemet her og nu - selvom han ikke selv troede på, at det ville ske, skriver Sjællandske.

TV2 ØST har været på gaden i Skælskør for at høre, hvad folk mener om lugten. Se video herunder:
[video:video_mangler:090910_vox.flv]

Hvad mener du?
Bor du i Skælskør? Eller har du bare oplevet stanken? Så vil vi gerne høre hvordan du opfatter stanken i byen. Skriv en kommentar i feltet under denne artikel: