¨

Facebook raser over fyring af Shell-ansat

Foto: TV ØST

Det har skabt røre blandt vores Facebook brugere at høre om 33-årige Gitte Niegsch fra Slagelse, der blev fyret, efter at hun standsede to spritbilister.

- Godt gået. Som chef burde man være stolt af at have en så samvittighedsfuld medarbejder.

- Det er sådan nogle sindssyge regler tank stationer har!!

- Det bedste må da være at forhindre spritbilisterne i at fortsætte.

Sådan lyder et lille udpluk af de reaktioner, der onsdag aften er kommet oven på fyringen af Gitte Niegsch fra Slagelse.

I marts blev hun fyret fra Shell i Smedegade, fordi hun, mens hun var på job, henvendte sig til to spritbilister for at forhindre dem i at køre videre. Det må de ansatte ikke ifølge Shells interne regler, og hun undlod også at tage den gule sikkerhedsvest på, da hun gik ud på forpladsen, hvilket reglerne ellers påbyder.

TV ØST bragte onsdag aften et indslag med Gitte Niegsch, og det har vakt vrede blandt vores brugere på Facebook, at Shell valgte at give hende en fyreseddel, mens politiet tirsdag gav hende en dusør på 500 kroner for indsatsen. Indtil videre har 153 personer kommenteret opslaget, og langt de fleste alle bakker Gitte Niegsch op.

Rart med opbakning

I Slagelse er hovedpersonen rørt over de mange tilkendegivelser.

- Jeg synes, det er fantastisk, at så mange kan se det fra min side og forstår, at jeg var nødt til at gøre det, der skulle gøres. Jeg fik et knæk i selvtilliden over at blive fyret. Det har virkelig taget hårdt på mig, så det er rart, at folk bakker mig op i det, jeg gjorde, og jeg kan slet ikke stoppe med at smile, siger Gitte Nieghsch onsdag aften.

Jesper Brieghel, der er kommunikationschef hos Shell, forsvarede onsdag aften fyringen. Han fortæller, at den er sket ud fra Shells overordnede regler, der gælder på alle tankstationer i hele verden, og at de skal følges af hensyn til medarbejdernes og kundernes sikkerhed.

Enkelte på Facebook bakker dog også Shell op i fyringen.

- Jeg synes det er helt okey at hun bliver fyret. Hun følger ikke reglerne, og det er tydeligvis ikke første gang. Hun burde ha' lært af sin fejl første gang! Hvis hun vil spille helt, må hun gøre det i sin fritid. Ellers kunne hun ha' holdt øje med køretøjet og taget nummerpladen og videregivet oplysningerne til politiet.
Hurra for Shell og for at de ikke slækker på deres retningslinier! lyder det i en af kommentarerne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App