Facebook forstyrrer Antvorskov-efterforskning

Anholdte og sigtedes identiteter er svære at holde skjult på grund af medier som Facebook. Det giver nu problemer i sagen om Antvorskov kaserne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De mange medier som fx Facebook, forstyrrer politiets arbejde, fortæller Dagbladet. Senest i sagen om den 26-årige sergent, der sidder varetægtsfængslet i sagen om våbenrøveriet på Antvorskov kaserne.

- Det besværliggør politiets arbejde helt utrolig meget, siger politiadvokat Otto Høj Madsen, der er anklager i den aktuelle sag, til Dagbladet.

Otto Høj Madsen mener dog ikke, at der er så meget at gøre ved problematikken.

- Med de kanaler, der findes i det moderne samfund, kan vi ikke gøre noget ved det, men det er jo heller ikke oplysninger, som vi har bekræftet rigtigheden i, understreger han over for avisen.

Det er ulovligt at videregive navn, adresse eller andre oplysninger, der kan føre til, at personer med navneforbud kan findes.

Af hensyn til politiets videre efterforskning i sagen er der nedlagt navneforbud. Men en veninde til den fængslede har startet en støttegruppe på Facebook, og ved at læse i de hilsner, der bliver skrevet inde i gruppen, kan enhver hurtigt finde ud af, hvem den varetægtsfængslede er.

 


Nyhedsoverblik