"Etbenet" er kommet ud af sit fængsel

En mand fra Slagelse har nu endelige fået mulighed for at forlade sit hjem, som han ellers har været stavnsbundet til på grund af en kørestol. Da det offentlige ikke kunne lave en løsning, trådte en skibstømrer til.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tre timer. Så lang tid tog det for en pensioneret skibstømrer at banke en platform sammen, så Kurt Asp fra Slagelse nu kan rulle ud af sit hus helt ved egen kraft. Det har han ikke været i stand til tidligere, fordi hverken Slagelse Kommune eller Slagelse Sygehus har kunne lave en løsning, så han kan få sin kørestol ud af sin fordør, skriver Sjællandske.

Kurt Asp har været lukket inde i sit hus, siden han 29. maj blev hjemsendt fra Slagelse Sygehus efter at have fået amputeret et underben. Siden har han forgæves forsøgt at få det offentlige til at lave en løsning, så han kunne komme ud og ind af sit hjem kørende i en kørestol.

- Jeg er rigtig glad for, at jeg nu kan komme ud. Bare det at føle, at jeg ikke er spærret inde, betyder utrolig meget for mig. Jeg er jo kommet ud af mit fængsel. I varmen, i weekenden, var jeg ude flere gange bare for at få lidt frisk luft. Det var vigtigt, fastslår den 71-årige pensionist over for Sjællandske.

Den nye platform betyder, at Kurt Asp nu kan komme ud og tømme sin postkasse, komme rundt i kvarteret og få en snak med naboerne. Noget som havde haft lange udsigter, hvis det ikke var for den pensionerede tømrers indsats.

- Jeg regner med, at jeg får mit kunstige underben om cirka to måneder. Og så skal jeg lige lære at gå på det. Så jeg kommer til at få stor glæde af platformen, fortæller Kurt Asp til Sjællandske.