Et venskab uden fordomme: - Jeg kunne ikke forestille mig ikke at være der for Nicklas

Kevin Dehli er tatoveret på hænder, hals og hoved og ledsager for Nicklas Pedersen, der har spastisk lammelse. Sammen har de et ganske særligt venskab.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg kan ikke undvære dig, siger Nicklas Pedersen.

- I lige måde, svarer Kevin Dehli.

De er et umage par, når man først lige kigger på dem. For Kevin Dehli har tatoveringer på hænderne, halsen og hovedet.

- Jeg bliver tit stoppet af politiet. Jeg bliver tit stoppet af folk, som tror, jeg er noget, jeg ikke er. Men når Nicklas kigger på mig, så ser han slet ikke det der, siger Kevin Dehli.

quote Det betyder meget at have Nicklas i mit liv

Kevin Dehli, handicaphjælper, Korsør

Nicklas Pedersen har spastisk lammelse med en skæv ryg, hvilket gør, at han sidder i kørestol.

- Men der er ikke noget, Nicklas ikke kan. Han skal bare have lidt hjælp, og det er her, jeg kommer ind i billedet, siger Kevin Dehli.

- Når jeg er sammen med Kevin, så bliver jeg glad indeni, siger Nicklas Pedersen.

Kevin Dehli er ledsager for Nicklas Pedersen, der har spastisk lammelse og derfor sidder i kørestol.
Kevin Dehli er ledsager for Nicklas Pedersen, der har spastisk lammelse og derfor sidder i kørestol. Foto: Mikkel Rise - TV2 ØST

Kevin Dehli har været ledsager for Nicklas Pedersen i 3,5 år. Men efterhånden er det blevet meget mere end blot et arbejde. Det er blevet til et venskab.

- Det helt specielle ved mit og Nicklas’ venskab er, at vi ikke dømmer hinanden. Det betyder meget at have Nicklas i mit liv. Når jeg ser ham glad, så bliver jeg bare så varm indvendig, fortæller Kevin Dehli.

- Jeg er meget glad for Kevin. Der skal ske noget, siger Nicklas Pedersen.

VIDEO: Se videoen om det ganske særlige venskab mellem Kevin og Nicklas her.

Han ser slet ikke mine tatoveringer

Kevin Dehli arbejdede som vinduespudser i 12 år, før han blev ledsager.

- Så havde jeg en kammerat, der arbejdede med folk med diagnoser, som henvendte sig til mig og sagde, at det kunne være lige noget for mig, fortæller Kevin Dehli.

- Da jeg så, de søgte en ledsager til Nicklas, tænkte jeg, at det kunne være rigtig fedt. Så jeg ringer derind, og vi får snakket sammen med dem på bostedet, hvor jeg til slut spørger, hvordan de har det med tatoveringer? Og så siger de til mig, at bare jeg ikke havde på hænder, hals eller hoved, så var det fint nok.

- Jeg valgte at få de tatoveringer, som jeg har, fordi jeg synes, det ser pænt ud, fortæller Kevin Dehli fra Korsør.
- Jeg valgte at få de tatoveringer, som jeg har, fordi jeg synes, det ser pænt ud, fortæller Kevin Dehli fra Korsør. Foto: Mikkel Rise - TV2 ØST
- Den, jeg har på halsen, er mit efternavn. Og dem, jeg har på kinderne, er mine børns navne, fortæller Kevin Dehli.
- Den, jeg har på halsen, er mit efternavn. Og dem, jeg har på kinderne, er mine børns navne, fortæller Kevin Dehli. Foto: Mikkel Rise - TV2 ØST

- Så sker der det, at jeg skal møde Nicklas for at se, hvad han siger, og Nicklas har slet ikke de fordomme. Han ser slet ikke mine tatoveringer, når han ser på mig.

- Så jeg fik jobbet, fortæller Kevin Dehli.

Vi får det til at fungere for hans skyld

Sammen er de gode til at lave ting. For Kevin Dehli handler det om, at de skal have det sjovt sammen. At opleve ting.

- Hvis der er noget, han gerne vil, så gør vi det. Om det så er, at vi skal på hotel, i zoologisk have, Tivoli, vi får det til at fungere for hans skyld, siger Kevin Dehli.

- Når der skal ske noget, så bliver jeg i godt humør, siger Nicklas Pedersen.

Nicklas Pedersen kan godt lide at komme i Kvickly. For som Kevin Dehli siger, så vil han gerne købe ting.
Nicklas Pedersen kan godt lide at komme i Kvickly. For som Kevin Dehli siger, så vil han gerne købe ting. Foto: Mikkel Rise - TV2 ØST

Med alt det, som både Kevin Dehli og Nicklas Pedersen har fået ud af ledsagerordningen, synes Kevin Dehli, at mange flere skulle tage at søge om at blive ledsager.

- Også selvom du ser ud, som jeg gør. Og så synes jeg også, at dem, som søger en, ikke skal kigge på, hvordan man ser ud, men om man vil det. Der er alt for mange fordomme i samfundet. Jeg synes i stedet, at folk skal komme over og snakke med én. Spørg ind til tingene. I mit tilfælde mine tatoveringer. I Nicklas’ tilfælde hans handicap.

- Jeg kunne ikke forestille mig ikke at være der for Nicklas, slutter Kevin Dehli.