¨

Esbern Snare bliver i Adenbugten

Foto: TV ØST

Krigsskibet Esbern Snare får forlænget sit mandat til at operere i Adenbugten med op til tre måneder.

Det danske krigsskib Esbern Snare skal blive i Adenbugten ud for Somalias Kyst, hvor skibet deltager i den internationale indsats mod pirater.

Det bekræfter forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) på vej ud fra et møde i Udenrigspolitisk Nævn onsdag.

- Vi har fået mandat til, at Esbern Snare kan indtræde i Natos operation op til tre måneder, og det kan de sådan set gøre nu, siger hun og tilføjer:

- Målet er, at Esbern Snare genindtræder og fortsætter det arbejde, som vi faktisk har lavet med stor succes frem til 1. marts.

Gitte Lillelund Bech understreger, at der er behov for en indsats mod piraterne.

- Vi kan se, at der er flere danske fragtskibe, der angribes af pirater, derfor har vi i regeringen skønnet, at det er vigtigt, at vi kan forlænge, siger hun.

Senest er et Mærsk skib tirsdag blevet angrebet af pirater. Angrebet blev dog afværget af bevæbnede vagter.

- Det er meget tydeligt, at det er et stort problem. Udenrigsministeren og jeg vil derfor lave et oplæg til en samlede indsat over for piraterne, hvor vi skal kombinere den danske indsats, siger forsvarsministeren.

Netop Esbern Snare skabte i sidste uge uro i regeringen.

Først gav forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) besked om, at Esbern Snare planmæssigt skulle sejle hjem den 10. marts.

Men få timer senere sagde udenrigsminister Lene Espersen (K), at det gav "god mening" at lade krigsskibet blive i området, efter at en dansk besætning og familie er blevet taget som gidsler af pirater i området.

Gitte Lillelund Bech - som i første omgang fortalte, at gidselsituationen ikke skulle bruges til at lave "hovsa-beslutninger" - var efterfølgende ude at sige, at de modsatrettede signaler skyldtes en misforståelse, og at der ikke var nogen uenighed i regeringen.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App