Erling Jensen advarer: Snydt af net-kæreste

Kærligheden er kun et klik væk. Men det kan være svært at finde rundt i dating-junglen, og så er den heller ikke helt ufarlig. Flere og flere oplever at blive snydt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er så yndigt at følges ad, lyder det i Grundtvigs samle.

Men det der med at finde en, man kan følges med, kan være svært.

I 2013 blev Erling Jensen fra Korsør kontaktet af en kvinde på Facebook, som han blev glad for.

- Vi skrev lidt frem og tilbage, og så på et tidspunkt skriver hun, at hun var syg og manglede penge til lægen. Det kostede 1.500 kroner, skrev hun, så dem overførte jeg til hende, siger Erling Jensen.

Kvinden, som Erling Jensen skrev med, var fra Nigeria, og efter at han havde overført det første pengebeløb, begyndte hun at spørge efter flere. Da kvinden så afslog et besøg fra Erling Jensen, begyndte han at lugte lunten. Han var blevet snydt.

- Så stoppede jeg med at skrive med hende med det samme, siger han.

Et kendt fænomen

Erling Jensen er langt fra den eneste, der har fundet en kæreste på nettet, som begynder at spørge efter penge. Fredag skrev TV ØST om to kvinder, som henholdsvis var blevet franarret 1 million kroner og 1,7 millioner kroner.

Rådet For Digital Sikkerhed får mange henvendelser fra folk med samme historie som Erling Jensen.

- Det er noget, der har taget fart i løbet af de sidste par år. Det er blevet langt mere organiseret, og dem, der står bag, er meget professionelle, siger formanden for Rådet For Digital Sikkerhed, Rasmus Theede.

For, som han siger, gør kærlighed blind:

- Hvis man tror, man har fundet den eneste ene, så er man måske også mere tilbøjelig til at sende penge.

Han råder alle folk til at tænke sig om på nettet. Hvis personen spørger efter penge, så skal man straks stoppe med at skrive med dem.

Erling Jensen har da også lært lektien:

- Jeg er meget kritisk, når jeg ser noget suspekt, så sletter jeg det med det samme og blokerer personen, siger Erling Jensen.