Erhvervslivet blomstrer i Skælskør

Det går rigtig godt for virksomhederne i Skælskør. Flere virksomheder udvider, mens andre er på jagt efter arbejdskraft.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Påskeferien har så småt indfundet sig indendøre på medicinalvirksomheden Viminco i Skælskør. Alligevel arbejdes der på livet løs. Virksomheden skal nemlig udvide.  

150 kvadratmeter bliver føjet til Skælskørvirksomheden, som siden 2007 nærmest har fordoblet deres arbejdsstyrke.

- Når man kommer fra faciliteter, som er beregnet til 40, og så man pludselig er 70, så bliver det altså lidt trangt. Så det her bliver en væsentlig forbedring, siger Stig Marquardsen, der har arbejdet på Viminco i 20 år.

Skælskør skaber vækst

Direktøren for det hele er ikke i tvivl. Skælskør er en bonus for væksten i virksomheden.

- Der er jo god, stabil arbejdskraft hernede. Og det er vigtigt for en virksomhed, der er i vækst. At vi kan tiltrække ny arbejdskraft og kvalificeret arbejdskraft. Det kan vi her i Skælskør, siger Morten Lassen, der er direktør for Viminco.

Væksten har også bredt sig over på den anden side af gaden. Til august flytter 41 arbejdspladser på Bähncke fra Svinninge til Skælskør. Og spørger man i den anden ende af byen, er meldingen den samme.

- Der er fyldt i ordrebøgerne i øjeblikket, siger John Kronewald, der er driftschef for Norasol, der producerer elementer til isolering og stilladser.

 Siden nytår har virksomheden måtte hyre omkring 20 nye medarbejdere.

- Det er kommet her inden for et års tid, hvor det virkelig er begyndt, at der sker noget igen i stedet for bare at prøve at holde os kørende. Der er gang i noget byggeri, der er folk, der tror på opsvinget, siger John Kronewald.

Udviklingen vendt

Finanskrisen betød, at Slagelse Kommune mistede tusindvis af arbejdspladser. Men nu er udviklingen vendt, og i Skælskør går det særlig godt. I gågaden står kun et enkelt butikslokale ledigt.

Hos erhvervscenter Slagelse, der hjælper virksomheder i kommunen, har man også bidt mærke i Skælskørs pulserende erhvervsliv.

- Det går godt. Jeg kan næsten ikke få øje på noget, der går skidt. Og det er klart, at når alle de store virksomheder går godt, så smitter det af på de andre, siger Per B. Madsen, der er erhvervschef hos Slagelse Erhvervscenter.