¨

Erhvervsliv kulegraver brotakst

Foto: TV ØST

Fynske og sjællandske virksomheder betaler 300.000 kroner for at få belyst gevinsten ved at fjerne broafgiften på Storebæltsbroen

Med økonomisk støtte fra en række fynske og sjællandske virksomheder går Fynsk Erhverv nu for alvor ind i kampen mod broafgiften på Storebælt. Erhvervsorganisationen hyrer et rådgivende ingeniørfirma til at beregne den samfundsøkonomiske konsekvens ved at sætte taksten ned på Storebæltsbroen eller helt fjerne broafgiften.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Brotaksten er en barriere, og vi tror på, at væksten kan øges ved at fjerne den. Men i stedet for kun at tro vil vi have lavet en analyse, der på et sagligt grundlag kan belyse konsekvensen af ingen eller lavere broafgift. Det gør vi for at kunne klæde politikerne på til at træffe kvalificerede beslutninger, siger formanden for Fynsk Erhverv, tidligere Lindø- og Skako-direktør Finn Buus Nielsen.

300.000 kroner for analyse

Analysen koster cirka 300.000 kroner og skal laves af det store rådgivende ingeniørfirma Grontmij, der også har stået bag analyser af gevinsterne ved den kommende Femern-forbindelse, en hærvejsmotorvej og en Kattegat-bro.

To fynske firmaer, der er presset på konkurrenceevnen, hilser analysen velkommen.

Politiske løfter er tilgængelige

Juicefirmaet Rynkeby Foods betaler hvert år seks millioner kroner i broafgift, og hos Munck Asfalt i Nyborg kunne administrerende direktør Hans Christian Munck skabe mange nye job, hvis broen ikke pressede konkurrenceevnen. Han siger til avisen:

- Nu er det ikke mig, der har taget initiativ til analysen, men vi vil gerne være med, så vi kan få mere dokumentation for vores argumenter.

Timingen for Fynsk Erhvervs broanalyse er rigtig, hvis man spørger Dansk Industri.

- Det er valgår, og så er de politiske løfter tilgængelige. Analysen skal nok få sin virkning, siger Michael Svane, direktør i DI Transport, til Fyens Stiftstidende.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App