Enhedslisten vil skabe 100 småjob til unge i Slagelse

Unge uden uddannelse eller arbejde er et stort problem for Slagelse. Nu vil Enhedslisten have, at der skal skabes 100 små deltidsjob til dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Jobcenteret i Slagelse har allerede skabt 100 småjob til arbejdsløse i kommunen.

Nu vil Enhedslisten have, at der skabes 100 småjob til de unge uden uddannelse. Altså de unge, der er på uddannelseshjælp.

Det skriver Sjællandske. 

- Forslaget er en opfølgning på den succes, Jobcenteret angiveligt har haft med at finde småjob, siger Thomas Clausen fra Enhedslisten i Slagelse til avisen. 

quote Forslaget er en opfølgning på den succes, Jobcenteret angiveligt har haft med at finde småjobs

Thomas Clausen fra Enhedslisten i Slagelse

- Hvis man er hjemmeboende, skal man ikke arbejde mere end fem timer om ugen, før end at det kan betale sig i forhold til uddannelseshjælpen. Er man udeboende, skal man arbejde 11-12 timer om ugen, for at have det samme beløb udbetalt. På den her måde kan vi få nogle af de unge ud af systemet, så Jobcenteret kan fokusere deres kræfter på de mere "besværlige" tilfælde.

De seneste tal fra Jobcenteret viser, at der er 88 "åbenlyst uddannelsesparate" og 180 "uddannelsesparate" unge på uddannelseshjælp ud af de i alt 770 unge. 

Enhedslisten foreslår, at der skal findes 100 småjob inden juni i år. Kan de ikke findes i private virksomheder, skal kommunen fnde stillingerne selv.