¨

En tredje søster stævner Slagelse Kommune for svigt

03:01

Endnu en sag mod Slagelse Kommune; en tredje søster fra den såkaldte Skælskør-sag har i dag valgt at lægge sag an mod kommunen. Pigerne Sapran Hassna og Nanna Hansen blev kendt, da de stod frem i TV2-dokumentaren "Anbragt i Helvede". Her fortæller de om årelange misbrug hos den plejefamilie de boede hos. Og i dag blev de så hædret for deres mod til at stå frem.

1 af 2

Slagelse Kommune bliver nu igen sagsøgt af et tidligere plejebarn i kommunen. Hun er søster til de to, der tidligere på året lagde sag an mod dem.

Søstrene Saphran Hassna og Nanna Hansen lagde tidligere på året sag an mod Slagelse Kommune - på baggrund af de overgreb, de og deres to andre plejesøstre blev udsat for fra 1999 til 2005, hvor de boede hos en plejefamilie i Skælskør.

Nu sagsøger også en tredje søster, den yngste i flokken, Slagelse Kommune og kræver 300.000 kroner i erstatning, fordi den daværende Skælskør Kommune ikke greb ind trods talrige indberetninger.

Det skriver Sjællandske.

- Som jeg ser det, så er det fordi det har været for meget for hende. Hun var først klar til det nu. Hun har været med os hele vejen, men personligt har hun først fået overskud til det nu, siger Nanna Hansen til TV ØST.

- Da vi valgte at stå frem, var det fordi, vi havde overskuddet til det. Vi havde styrken til det. Det er ikke fordi, hun ikke er stærk, men hun har bare haft brug for mere betænkningstid, og hun har skullet samle modet til det, siger Nanna Hansen.

Søsteren vil ikke stå frem, hun vil være anonym.

Først klar til sagsanlæg nu

Det har ikke været muligt at få kontakt til den i dag 22-årige kvinde, men hendes ene søster forklarer her, hvorfor det først er nu, at det tredje af fire plejebørn er klar med et sagsanlæg.

- Det har naturligvis været en stor mundfuld. Især for hende. Vi reagerer jo alle forskelligt på det hele, og hun har bare ikke følt sig klar før nu, fortæller Nanna Hansen til Sjællandske. Hendes sag mod kommunen er for Østre Landsret til december.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App