En 48-årig mand er nu dømt for voldsom husbrand

En 48-årig mand tilstod lørdag eftermiddag, at han havde sat ild til et hus med vilje. Han blev idømt halvandet års fængsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En gæld var årsag til, at en 48-årig mand med vilje satte ild til en villa på Ægirsvej i Slagelse.

I går lørdag blev han idømt halvandet års fængsel i retten i Næstved, da han tilstod brandstiftelsen.

Det skriver Sjællandske.

Aftale om at indfri gæld, hvis han satte ild til huset

Den 48-årige mand satte med vilje ild til huset på Ægirsvej den 30. april.

I retten forklarede han, at han tidligere har arbejdet sammen med den 38-årige, der ejer huset. Den 48-årige mand havde ifølge hans egen forklaring lånt 32.000 kroner af husejeren, og det var denne gæld, der var årsag til brandstiftelsen.

Aftalen lød på, at den 48-årige ville få slettet den gæld, han havde og modtage yderligere 20.000 kroner for at sætte ild til huset på Ægirsvej, og så ville den 38-årige modtage forsikringspenge.

Blev forbrændt under brandstiftelsen

Den 48-årige mand tilstod og forklarede i retten, hvordan han havde gjort.

Han fortalte, at der havde stået to benzindunke klar til ham ved terrassedøren, som var sat på klem efter aftale med husejeren. Han var derefter startet med at hælde benzin ud på 1. sal og dernæst i stuen, hvorefter han fandt en lighter.

Under brandstiftelsen bliver manden forbrændt på store dele af benene, men han formåede alligevel at komme ud i sin bil. Senere fik han dog en pårørende til at ringe til Falck, og ender på hospitalet, hvor han gennemgik to operationer. Han regner dog ikke med at få varige mén.

Der venter nu en retssag mod den 38-årige husejer, som nægter at kende noget til brandstiftelsen.