Elvis lever i Korsør

Kongen af Rock og Rul er blevet vækket til live i Korsør i weekenden, hvor Danmarks første Elvis-festival løb af stablen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der skal være styr på detaljerne, når man har sat sig for at imitere selveste Elvis Presley.

Det ved Brian Trøjborg alt om.

-Jeg vælger at tage sådan en spraglet skjorte på. Og så skal jeg have nogle ringe og en halskæde på, fortæller han.  

Men det har også sin pris at ligne en konge.  

- Det er jo en dyr hobby kan man sige, hvis det skal se ordentligt ud. Og det synes jeg jo, at det skal. Det er et skuespil, der skal virke så autentisk som muligt, og det indebærer jo mange ting. Blandt andet tøj og sminke og hår.

Danmarks første Elvis-festival

Brian Trøjborg bor i Sengeløse, men han har fundet vej til Korsør i weekenden, hvor AP-Event afholder Danmarks første Elvis-festival.

- Jeg synes, at det var vigtigt at lave det her, fordi vi normalt ikke ser sådan noget i Danmark. Vi hører en masse Elvis-musik. Vi danser. Vi hygger os. Vi får noget god mad, siger arrangør.

Selvom Elvis-festivalen nu er kommet til Danmark, så er der stadig mange forskellige nationaliteter, der er fulgt med.

- Der er folk fra Irland. Der er folk fra Sverige, og fra Norge og fra UK. Altså folk fra England og Wales, opremser Pia Hartmann.   

Faktisk er Brian Trøjborg den eneste af de seks optrædende, der er dansker.

Ikke den sidste

Der er lidt over 100 deltagere, der har fundet vej til Elvis-festivalen i denne omgang. I betragtning af, at det har været en debut, så er arrangøren ganske godt tilfreds.

- Det er nyt, og der har været rigtig mange udenlandske besøgende i år. Men jeg håber på, at danskerne fortæller det videre, så det på den måde kan sprede sig i vandene, siger Pia Hartmann.    

AP-Event håber på endnu større tilslutning næste år.