Elevflugt på tyrkisk skole i Slagelse efter kupforsøg i Tyrkiet

Den private friskole i Slagelse oplever elevflugt efter kupforsøget i Tyrkiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Normalt har Slagelse Privatskole 85 elever, men efter sommerferien har 30 elever meldt sig ud. En tendens der viser sig på flere friskoler i Danmark.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Skolerne er blot tre ud af 14 muslimske privatskoler i Danmark, der har oplevet, at forældre melder deres børn ud efter det fejlslagne kup i Tyrkiet.

På Facebook florerer der ifølge avisen en liste over 14 danske privatskoler, som angiveligt har forbindelse til Fetullah Gülen, manden, der af præsident Recep Tayyip Erdogan beskyldes for at stå bag kupforsøget i Tyrkiet i juli.

-Vi hører, at forældrene er bange for, at de vil få problemer, når de tager på ferie i Tyrkiet. På nettet florerer beskeder, hvor man opfordrer herboende tyrkere til at spionere mod andre tyrkere, som har Gülen som inspirationskilde. Nogle af forældrene mener, at vi er en del af Gülen-bevægelsen. Andre frygter, at myndighederne vil forbinde dem med bevægelsen, fortæller skoleleder Karabey Kara fra Slagelse Privatskole til Kristeligt Dagblad.

Ingen tilknytning til Gülen-bevægelse

Han afviser over for avisen, at Slagelse Privatskole er tilknyttet Gülen-bevægelsen.

-Jeg er inspireret af imam Fetullah Gülen på samme måde, som jeg er inspireret af den danske teolog K.E. Løgstrup. Men vi er ikke en del af Gülen-bevægelsen. Vi modtager dagligt trusselsmails og bliver kaldt terrorister, og vi sender disse mails videre til politiet. Jeg er meget chokeret over, at den politiske situation i Tyrkiet har så stor indflydelse på, hvad der sker i Danmark, siger Karabey Kara, der ved seneste kommunalvalg var kandidat for Venstre i Greve.

Skole ramt af politisk motiveret hærværk

Der er ikke første gang, at Slagelse Privatskole er i medierne efter hændelserne i Tyrkiet.

I juli nåede urolighederne i Tyrkiet er nået til Slagelse, hvor skolen blev udsat for groft hærværk, som kædes sammen med kupforsøget i Tyrkiet.

Der blev blandt andet skrevet ”AKP” og ”RTE med graffiti flere steder på skolebygningen.

Regeringspartiet i Tyrkiet forkortes AKP, og den tyrkiske præsident har initialerne RTE. Derfor mener skoleleder Karabey Kara, at hærværket kan være politisk motiveret.

- Hærværket er blevet begået dagene efter det mislykkede militærkup i Tyrkiet, så jeg kan ikke lade være med at tænke, at det er en reaktion på de begivenheder, udtalte skolelederen til dengang Sjællandske.