Elever vælter ind på ny uddannelse

Det er væltet ind med ansøgninger til den nye HF-uddannelse på VUC i Slagelse. Dobbelt så mange elever, som der er plads til, har vist interesse for skolen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forstanderen på VUC i Slagelse kan ikke få armenene ned og det ikke uden grund.

I november fik skolen Undervisningsministeriets tilaldelse til at oprette en HF-uddannelse med start i januar i år, og interessen for uddannelsen har været overvældende, skriver Sjællandske.

Stor jubel

VUC har mulighed for at optage 28 elever studerende på holdet, men skolen modtog flere end 60 ansøgninger, og det vækker naturligvis stor jubel blandt skolens ledelse.

- Det er helt utroligt, så stor interessen har været. Det havde vi ikke turde håbe på, men det bekræfter blot, at der er behov for vores alternativ. Vi havde omkring 40 ansøgere til samtale, hvoraf vi optog 30, fordi vi ved, at der er en eller to, der ikke møder op første dag, siger forstander Jørgen Kay til Sjællandske.

Bekræfter behovet

Den store tilfredshed skal primært ses i lyset af, at VUC har haft meget kort tid til at udbrede kendskabet til den nye uddannelse.

Fra skolen modtager ministeriets tilladelse i november til skolestart i januar, havde interesserede ansøgere således blot en enkelt måned til at søge ind på VUC. Det til trods er det altså væltet ind med ansøgninger, og det bekræfter ifølge forstanderen blot, at behovet for VUCs tilbud, er stort.

- Jeg synes, det vidner om, at der er behov for en HF-uddannelse med studiestart i januar som alternativ til de normale studier, der begynder i august, siger Jørgen Kay til Sjællandske.