Elever undervist i cirkuskunstner

Elever fra fem forskellig landsbyskoler blev onsdag undervist i cirkuskunstner i en alternativ form for idrætsundersvisning

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Kirkeskovhallen i Rude mellem Skælskør og Næstved var omkring 120 elever fra 5. klasser fra fem forskellige skoler samlet. Her skulle de lære forskellige cirkusnumre af Cirkus Kæphøj.

- Vi vil gerne lave noget, der er sjovt for eleverne og hvor de hygger sig. Og hvor de måske ikke tænker så meget over, at det er en del af en læringsproces, men de oplever det som fri leg, siger Anders Dahl, som er viceskoleleder hos Kirkeskovskolen i Rude.

Eleverne kunne blandt andet lære at køre på ethjulet cykel, balancere på en line eller en kæmpe bold eller rulle på et rør.

- Det er meget sjovere end at lave lektier, siger Maria Pedersen fra Hvilebjergskole i Sørbymagle.

Optrådte klokken 12

Klokken 12 kunne eleverne vise, hvad de havde lært i manegen.

- Jeg var meget genert, men det var faktisk også meget sjovt at stå derinde, siger Simon Jensen fra Hvilebjergskolen i Sørbymagle. Han optrådte med at stå på et rør.

- Jeg har aldrig optrådt før. Jeg kunne godt tænke mig at komme i cirkus, jeg synes, det var sejt at lære, siger Maria Pedersen.

Eleverne fra de fem skoler var ikke kun samlet for at dyrke en alternativ form for idræt, men også for at lære hinanden bedre at kende.

- De får skabt relationer og netværk. Mange af børnene skal mødes senere hen, når de skal i overbygningsskolerne, siger Anders Dahl.

Anders Dahl regner med, at de fremover vil lave lignende arrangementer på tværs af landsbyskolerne.