Elever bekæmper madspild

Når der er hjemkundskab på skoleskemaet på Dalmose Skole, er det med råvarer fra den lokale Super Brugsen, der ikke kan sælges men stadig spises.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det ene hold bliver her, og det andet går i Brugsen, råber hjemkundskabslæren ud til eleverne i 7.A på Dalmose Skole.

Når klokken ringer ind til hjemkundskab, er det nemlig kun halvdelen af eleverne, der skal i køkkenet.

Den anden halvdel skal i Brugsen efter råvarer.

Og her er det ikke de friske varer på hylderne, de går efter.

- Vi skal hente de varer, som normalt går til spilde, fordi de ikke kan sælges, fortæller Kian Bayat fra 7.A.

Det er varer, som f.eks. har overskredet sidste salgsdato, eller hvor indpakningen er gået i stykker.

Et lokalt samarbejde

Dalmose Skole har nemlig indgået et samarbejde med den lokale Super Brugsen, så eleverne kan få lov til at hente det overskydende mad gratis. Selvom der ikke kommer penge i Brugsens kasse, kan de alligevel se fordele ved ordningen.

- Folk snakker om det i byen, og eleverne går hjem til deres forældre og fortæller om det. På den måde får vi lidt ’goodwill’ i butikken, fortæller Brugsomdeler Søren Orthmann.

Derfor kommer eleverne nu op hver mandag og henter det mad, der ikke kan sælges i butikken.

Det sorterer de på skolen og tager de gode råvarer til side, så de kan blive brugt til madlavning i næste hjemkundskabstime.

Det er godt at gøre en forskel

Selvom det egentligt er skrald, eleverne arbejder med, så har de taget godt imod projektet.

- Der bliver smidt virkelig meget mad ud hver dag, så er det rart at kunne gøre en forskel, fortæller Kian Bayat.


Nyhedsoverblik