¨

Elever bagte økologisk på plejecenter

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 4

Onsdag var det "Store Bagedag" på Skælskør Plejecenter. 11 elever fra Skælskør Skole bagte økologiske kager til de ældre på Skælskør Plejecenter.

Slagelse Kommune er i gang med et projekt (ØKO++), hvor den overordnede målsætning er at øge de offentlige køkkeners brug af økologiske fødevarer.
 
11 elever fra Skælskør Skole fra klassetrinene 7.-8.- og 9. klasse var derfor onsdag på besøg på Skælskør Plejecenter, hvor de bagte økologiske kager til de ældre.

- Eleverne havde temadag om mad og valgte at lægge den hos de ældre på plejecenteret. Eleverne fik også en rundvisning på plejecenteret - og betegnede det nærmest som en efterskole for ældre. En håndfuld af de ældre var også med de unge i køkkenet, hvor de gav gode råd med på vejen, fortæller Gitte Hinrichsen, der er ssh/Edenkoordinator i Skælskør i Slagelse Kommune.

Skal føles som et hjem

- Vi er et Eden-registreret plejehjem (www.edendenmark.dk),  som betyder at vi gerne vil have, at vores plejehjem føles som et hjem og ikke en institution. Vi vil gerne eliminere ensomhed, kedsomhed og tillært hjælpeløshed. Dette kan gøres ved at blive en aktør i sit eget liv frem for tilskuer. Vi vil gerne skabe relationer til vores nærmiljø, og derfor har vi kontaktet Skælskør Skole, som har vist stor interesse for at komme og bage med os, fortæller Gitte Hinrichsen.


Hun fortæller, at en af eleverne Malthe Lundberg spillede klaver for de ældre.

- Og det gav tårer i øjnene hos de ældre og personalet, fortæller hun.

Gitte Hinrichsen har oploadet videoen nedenfor via www.tveast.dk/sendvideo:

00:29 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App