¨

Eftersøgning ved Korsør: Livløs dykker erklæret død

Politi og redningsberedskab ledte mandag eftermiddag efter en dykker, der er forsvundet i Halskov færgehavn. Foto: Morten Bøgh

En fritidsdykker er erklæret død, efter en dykkerulykke i Halskov Færgehavn tidligere på dagen,

En 47-årig mand er blevet erklæret død, efter han tidligere på dagen efter en eftersøgning blev bjærget op af vandet i Halskov Færgehavn ved Korsør.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- En læge erklærede ham død klokken 14.15. Det er rigtig trist, siger vagtchef Jens Frederiksen til TV ØST,

Der er tale om en 47-årig dykker, der klokken 11:40 blev efterlyst, da han ikke kom med sin makker op af vandet.

- Dykkeren blev fundet livløs på bunden af havnen, og blev i land af dykkere, sagde politiets vagtchef Bo Georg Petersen tidligere til TV ØST.

Ulykke under vandet

Ulykken skete, da to fritidsdykkere i formiddags dykkede i havnen. Der er tilsyneladende sket noget under vandet, og kun en dykker kom altså op igen ved egen hjælp. 

- Vi kan endnu ikke sige, hvad der er sket dernede. Men vi vil indtil videre undersøge dykkerens udstyr, ligesom vi også skal snakke med hans dykkermakker, siger Bo Georg Petersen til TV ØST.

Hændelsen har fundet sted nær de gamle færgelejer i havnen, der normalt betragtes som et sikkert sted at dykke, også i hårdt vejr.

Dykkere på vej fra Fyn

Politiet og redningsberedskabet måtte tilkalde redningsdykkere fra Fyn til at assistere i eftersøgningen, og knap en time senere blev den livløse dykker altså fundet i vandet.

Ifølge Forsvarets Operationstjeneste, så har de ikke været involveret i eftersøgningen på stedet, da den foregår inde i selve havneområdet.

Hård blæst holdt dykker i havnen

Det blæste på ulykkestidspunktet op til 14 meter i sekundtet ved kysten, og bølgerne var omkring en halv meter høje - efter alt at dømme dog lavere inde i selve havnen .

Vind og strøm betyder dog, at den eftersøgte dykker blev holdt inde i havnen.

- Strøm og vind-forhold betød, at dykkeren ikke kunne drive til havs, siger politiets vagtchef Bo Georg Petersen til TV ØST.

Der er maksimalt otte meters dybde i havnen, og vandet er i disse dage mellem seks og otte grader varmt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App