Efterskoleelev kræver afklaring fra politikerne: - Skal vi være hjemme i tre uger eller tre måneder?

16-årige Jonathan Christensen vil gerne have svar på, hvornår efterskoleeleverne kan vende tilbage til deres skoler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er svært for de fleste at være sendt hjem fra skole og arbejde. 

Men det er måske endnu sværere for de mange efterskoleelever, der havde set frem til et år uden for deres barndomshjem i selskab med en masse jævnaldrende.

En af dem, der befinder sig i netop den situation, er Jonathan Christensen fra Vemmelev ved Slagelse, som går på Bindernæs Efterskole på Lolland. 

Han har sendt et læserbrev til flere lokale medier på Sjælland for at gøre opmærksom på, at der er mange efterskoleelever, der er ved at miste gejsten.

- Denne her hjemsendelse ødelægger bare rigtig meget. For det er nemmere for os at få hjælp på efterskolen, end det er over en skærm, og vi mister også noget af vores motivation til at lære, siger Jonathan Christensen til TV2 ØST. 

Tænk på de store elever

I læserbrevet skriver Jonathan Christensen blandt andet, at han oplever, at de ældste elever føler sig overset, og at politikerne kun taler om, hvornår de mindste klassetrin kan komme i skole igen.

Han mener, det er vigtigere, at de elever, der skal til eksamen til sommer, når at komme tilbage i skole.

- 0. til 4. kan nå at følge op på pensum igen, de skal ikke til eksamen til sommer, det skal vi. Vores eksamener er meget vigtige for vores fremtid, vi får ikke vores tid igen, hvor vi kan forberede os til vores eksamener, skriver han.

Jonathan Christensen efterlyser en afklaring på, hvornår landets efterskoleelever kan vende tilbage til deres værelser og skolekammerater.

- Der er ikke nogen plan for, om vi skal sidde hjemme i tre uger endnu, eller skal vi sidde hjemme i tre måneder, siger han.

- Skal vi gå hjemme resten af vores skoleår, og hvad har vi egentlig at se frem til? spørger han.

Efterskoler er ikke som folkeskoler

Jonathan Christensen mener, det vil være relativt nemt for efterskolerne at åbne igen, da det er nemmere at holde smitten væk fra skoler, hvor eleverne bor.

- Efterskolerne er blevet sammenlignet med en normal folkeskole, og vi er på ingen måde en normal folkeskole i forhold til, at vi kan isolere os nemmere, end hvad en normal folkeskole ville kunne, siger han.

- Vi har nogle andre muligheder, end hvad et 10.klassescenter ville have, fordi vi kan være en lille lukket boble, hvor der ikke kommer nogen ind, siger han og efterlyser en klar udmelding fra politikerne om, at de tænker på efterskoleeleverne, når de planlægger genåbningen af skolerne. 

- Jeg vil gerne have, at vi får noget vished og får at vide, at der også er blevet tænkt på os, og at vi ikke bare bliver sammenlignet med en normal folkeskole, siger Jonathan Christensen.

Læs læserbrevet her: