¨

Efterladte vrede på Egons Busser

Foto: TV ØST

TV2 ØSTs afsløringer af, at Egons Busser fra Slagelse fortsætter med at køre for stærkt vækker vrede blandt de efterladte fra sidste års busulykke. Sidste år mistede tre mennesker livet, da Egons Busser med al for høj fart havarerede i Tyskland.

Det er nu snart et år siden at Jesper Raun blev enkemand og alenefar til to drenge på nu 3 og 6 år. Det skete efter en ulykke, hvor en bus fra Egons busser forulykkede på en sneglat tysk motorvej.

Når han ser optagelserne af Egons busser, der igen i år kører for stærkt, bliver han vred:

- Jeg savner en forklaring fra Egons Busser på, hvorfor det er, at de skal køre så sindssygt stærkt, siger han

Hans kone Jane var en af de tre som sidste år mistede livet, da en af Egons skibusser med høj fart kørte galt på den tyske motorvej. Jane var ansat i ungdomsklubben Kærnehuset, der var på vej på skiferie i Østrig.

To andre mistede også livet ved sidste års busulykke. Den ene var gravid og ventede sit første barn, og var ligesom Jane pædagog i ungdomsklubben. Den anden var far til to og havde et barn, der gik i
ungdomsklubben.

Ved ulykken sidste år kørte Egons dobbeltdækker bus 100 kilometer i timen med anhænger bag på. Den tilladte hastighed på tysk motorvej med anhænger er 80 kilometer i timen.

Hos politiet opfordrer de skiturister til at reagere, så snart de har mistanke om, at deres bus kører for stærkt:

- Gå op til chaufføren, og sig at du ikke vil finde dig i, at han kører for stærkt.

Jens Thingvad er leder i Kærnehuset. På vej mod Østrig tog han netop fat i chaufføren, fordi det undrede ham at farten ikke blev sat ned selvom det var begyndt at sne. Men det hjalp ikke noget:

- Han sagde bare at der var tjek på, og at der var gode dæk på, fortæller Jens Thingvad.

Når Jens Thingvad ser, at Egons busser i år fortsætter med at kører for stærkt, har han en klar besked til selskabet:

- Sæt nu farten ned Egon! For hvis du fortsætter med ikke at køre efter forholdene og ikke følger de gældende regler, så ender det med, at der sker endnu en ulykke.

Jesper Raun kører hver dag på motorvej, når han skal til og fra arbejde. Han møder han ofte en af Egons busser. En dag kogte temperamentet over, og han kunne ikke lade være med at tage sin mobiltelefon frem.

Han filmede, hvordan en af Egons busser med en hastighed på omkring 95 kilometer i timen var i gang med en overhaling af flere lastbiler.

- Når de ser, at jeg filmer dem så sætter de farte ned. Det har jeg været ude for tre gange nu, siger han.

Hos Egons busser benægter de, at de generelt har et problem med at overholde de gældende hastighedsgrænser, men afviser samtidig ikke, at de målinger som TV2 ØST har foretaget er korrekte.

06:38 Luk video

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App