Efterladt affald og fuglefoder tiltrækker rotter i Ringparken

I Slagelse er boligområdet Ringparken plaget af rotter. Det er formentlig beboernes efterladte affald og fuglefoder, som tiltrækker dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I boligormådet Ringparken i Slagelse har en del rotter været på spil i de seneste måneder.

Derfor har skadedyrsbekæmperen Brian Hasenkam fra Slagelse Kommune siden maj bekæmpet rotter sammen med sin hund Millie, der kan snuse sig frem til dem.

- Det er det travleste sted, vi har i Slagelse by, fordi der ligger meget spiseligt affald herude, siger Brian Hasenkam.

I de sidste par måneder har Brian Hasenkam lagt 50 kasser ud med rottegift i området, men de fungerer ikke optimalt.

Beboerne efterlader nemlig store mængder skrald og fuglefoder på græsset, som rotterne hellere vil spise.

- Jeg har fundet alt fra pandekager til alskens frugt og grøn, som der bliver smidt ud ovre ved altanerne. Også babybleer bliver smidt ud, så der ligger desværre for meget herude, siger Brian Hasenkam.

Boligforening samarbejder med kommunen

Det er boligselskabet FOB, som står bag Ringparken. De har samarbejdet med Slagelse Kommune om at sende skadedyrsbekæmperen ud for at få bugt med rotterne.

Ifølge Michael Magnussen, som er områdeleder hos FOB, er rotteproblemet dog ikke så stort.

- Vi forholder os sådan, at vi ikke synes, at der er exceptionelt mange rotter. Vi synes, det er en opgave der løses, og den løser vi i samarbejde med Slagelse Kommune, siger Michael Magnussen.

De er til gengæld klar over, at rotterne bliver tiltrukket af lejernes henkastede affald og fodring af blokkens fugle. Derfor har de en klar opfordring til deres lejere om at stoppe det.

- Det er jo tit den begrundelse, vi får, at vi fodrer fuglene. Men fuglene vil jo spise foderet, men det vil rotterne også. Så det er en opfordring herfra: I stedet for at smide foderet i området - skal man lade være med det, siger Michael Magnussen.

Siden 1. Juni har boligforeningen FOB modtaget mellem 12 og 15 anmeldelser om rotter.

Planen er nu, at de får lavet opslag til beboerne, hvor de beder folk om at undgå at fodre fugle.