Tre ministre kaldt i samråd - beboere på Motalavej efterlyser større konsekvenser

Uro og kriminalitet har præget Motalvej i Korsør, og det får nu politikerne til at skride ind. Tre ministre var torsdag kaldt i samråd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Skudepisoder, knivstikkeri og masseslagmål har plaget boligområdet omkring Motalavej i Korsør meget af sommeren.

Det fik Statsministeren til at besøge området i september og love, at der nok skal ske noget. Men det går ikke hurtigt nok, mener venstrepolitiker Morten Dahlin, der har kaldt Justitsministeren, Boligministeren og Statsministeren i samråd.

- Situationen er ude af kontrol. Beboerne er utrygge, og vi kan ikke ignorere at to kriminelle klaner ødelægger det for de mange fredelige og lovlydige borgere i Korsør, sagde Morten Dahlin (V) på samrådet torsdag.

Regeringen mener selv, at der er sat gang i flere initiativer.

quote Vi kan ikke ignorere at to kriminelle klaner ødelægger det for de mange fredelige og lovlydige borgere i Korsør

Morten Dahlin (V), Medlem af Folketinget

- Vi har sat gang i nogle meget konkrete lovforslag. Et der handler om vanvidskørsel. Et andet handler om, det skal være nemmere, og det skal tage kortere tid at få folk smidt ud af deres boliger, hvis de laver grov kriminalitet. Det har vi gjort, fordi det er det, der bliver efterspurgt af de beboere, som var på vores møde på Motalavej. Vi fik givet håndslag på, vi vil sætte ind overfor dem, der lavet balladen, siger boligminister Kaare Dybvad (S).

Men tingene går altså ikke hurtigt nok, hvis man spørger Morthen Dahlin.

- Vi fik ikke nogen konkrete svar på, hvordan regeringen hurtigere vil sætte de her mennesker ud af deres lejligheder, så jeg er ikke helt tilfreds, siger Morten Dahlin, der derfor har kaldt ministrene i samråd.

Morten Dahlin har kaldt tre ministre i samråd omkring urolighederne på Motalavej i Korsør.
Morten Dahlin har kaldt tre ministre i samråd omkring urolighederne på Motalavej i Korsør.

Samrådet fulgt nøje

Det var ikke kun på Christianborg, at torsdagens samråd fik opmærksomhed. Det gjorde det også i det boligområde, det hele handler om. Her fulgte formanden for Bolig Korsør Ebbe Ahlgren med.

- Jeg så allerede ved første retsindstans, i byretten, når man bliver idømt en fængselsstraf for grov kriminalitet i det udsatte boligområde, hvor man bor, samtidig med man får sin dom, får man også ophævet sit lejemål, siger Ebbe Ahlgren.

Formand for Bolig Korsør, Ebbe Ahlgren, følger med i torsdagens samråd.
Formand for Bolig Korsør, Ebbe Ahlgren, følger med i torsdagens samråd. Foto: Kevin Rasmussen - TV2 ØST

Området omkring Motalavej har længe, og især hele sommeren, været præget af voldsomme uroligheder. Episoderne bunder i en konflikt mellem to familier, og det er altså især efter denne konflikt er blusset op, at der er kommet diskussion om, hvad man skal gøre.

- Den her hurtigere sags-proces skal gøre, at dem der gerne vil bo trygt og godt i de udsatte boligområder, de skal fortsat kunne det, uden at skulle bo dør om dør i fire år med nogen, der har begået kriminalitet og fået en dom, siger Ebbe Ahlgren.

Motalavej
Læs også
Familiefejde på Motalavej har stået på siden midten af 1980’erne
Motalavej
Læs også
Familiefejde på Motalavej har stået på siden midten af 1980’erne

Beboere: - Der skal være konsekvens

Samme holdning finder man blandt flere af beboerne i området.  De er trætte af den megen ballade.

- I de 90 ud af 100 dage er det fantastisk. Der er et dejligt fællesskab, og for mig er det også et trygt område. Nu har der været alt det her i medierne, så der er ingen tvivl om, at det nok har gjort folk lidt mere skræmte, især når man ikke bor i området, siger Zouher Abduallatif, der er bestyrelsesmedlem i Bolig Korsør.

Derfor mener flere af beboerne, der bør gøres noget.

- Hvis man ikke kan finde ud af at bo, som man skal, undskyld jeg siger det, så skal man udvises fra det her område eller hele Korsør Kommune, siger Mounir Ali, der bor på Motalavej.

motalavej
Læs også
Efter dialogmøde på uroplaget Motalavej - regeringen er klar til at hjælpe utrygge beboere
motalavej
Læs også
Efter dialogmøde på uroplaget Motalavej - regeringen er klar til at hjælpe utrygge beboere

Zouher Abduallatif er enig.

- Der skal være nogle rammer og spilleregler, alle kan forstå. Træder man ved siden af, skal der være en konsekvens ved det. Om man skal i fængsel eller have en samfundstjeneste, det er ikke op til mig. Jeg synes bare, at beboerne herude har behov for, at der virkelig bliver sat en stopper for de her udfordringer og problemer, vi har herude, så tror jeg det bliver langt nemmere.


Nyhedsoverblik