Efter Tvind-afsløringer: Kommune bryder samarbejde med skole

Slagelse Kommune har valgt at trække sin støtte til Magleby Skolecenter på grund af skolens Tvind-relationer. Nu skal anbragte finde et andet tilbud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Arbejde udført af ufaglærte medarbejdere og penge, der er gået til et helt andet formål end tiltænkt, har den seneste tid skabt røre hos flere af landets kommuner, som har givet økonomisk støtte til socialpædagogiske tilbud.

slagelse_kommune_2.jpg
Læs også
Slagelse blandt største bidragydere til Tvind
slagelse_kommune_2.jpg
Læs også
Slagelse blandt største bidragydere til Tvind

Det sker, efter DR har oplyst, at 37 bo- og opholdssteder for børn og unge rundt om i landet har relationer til Tvind. Og med de forbindelser, er det svært at vide, hvor stor en del af støtten, der er havnet i Tvinds egen pengetank.

Afsløringerne har især ramt Slagelse Kommune, der har været den største bidragsyder i sagen med de knap 22 millioner, som de i 2016 betalte til steder med tilknytning til Tvind. Det oplyser Sjællandske.

Et af stederne er Magleby Skolecenter ved Skælskør, hvor 89 børn og unge er anbragt. Skolen har Slagelse Kommune nu afbrudt samarbejdet med. Og det kunne ikke være anderledes efter DRs afsløringer i sagen, fortæller Stén Knuth (V), der er borgmester i Slagelse Kommune.

quote Vi vil tage fat i hver enkelt af dem for at få en dialog om, hvad der sker for den enkelte fremadrettet

Vini Lindhardt, Børne- og Ungedirektør i Slagelse Kommune

- Efter den første udsendelse er jeg ude at sige, at der har været tilsyn på, og der har været regnskaber. Ting har set ud som om, der ikke har været noget at komme efter, hvis man kan sige det sådan, siger han til TV ØST og fortsætter:

- Men det er klart, at jeg efter første udsendelse sætter administrationen i gang med at kigge på, hvad der er op og ned i sagen. Jeg har også været ude at sige, at vi ikke kan være med til at begå ulovligheder.

Kommunen vil finde nye tilbud til de anbragte

Selvom det i dokumentarserien bliver illustreret, hvor let det er at undersøge på internettet, om et bo- eller opholdssted har forbindelser til Tvind, så fortæller Stén Knuth, at Slagelse Kommune løbende har ført tilsyn og holdt regnskab med opholdsstedet.

Hverken han eller Slagelse Kommune har altså haft mistanke om, at opholdsstedet havde relationer til Tvind.

Tvind.jpg
Læs også
Baggrund: Derfor kan Tvind leve i bedste velgående, når kritikken hagler ind over dem
Tvind.jpg
Læs også
Baggrund: Derfor kan Tvind leve i bedste velgående, når kritikken hagler ind over dem

Næste punkt på dagsordenen er så at finde ud af, hvad der skal ske med Magleby Skolecenters anbragte børn og unge, efter samarbejdet er blevet afbrudt.

Samarbejdet kan siges op med et halvt års varsel, og den kommende tid vil kommunens børne- og ungedirektør tage kontakt til de pårørende og drøfte deres ønsker til et alternativt tilbud.

- Lige nu arbejder vi på at få kommunikeret ud til de børn og unge, der er. Vi vil tage fat i hver enkelt af dem for at få en dialog om, hvad der sker for den enkelte fremadrettet. Vi vil foretage en konkret vurdering og dialog med de berørte om, hvordan den beslutning, der bliver truffet, bliver implementeret, siger Vini Lindhardt, børne- og ungedirektør i Slagelse Kommune.

Hvornår de pårørende kan forvente at høre fra kommunen kan Vini Lindhardt dog ikke svare på. 


Nyhedsoverblik