¨

Efter timelangt byrådsmøde: Vi kan ikke lave forlig med svigtede piger

Søskendeparret fra Skælskør-sagen søger erstatning fra Slagelse Kommune. Foto: TV 2/ Dokumentar

Politikerne i Slagelse Kommune vil gerne lave forlig med misbrugte søskende, men kan ikke på grund af lovgivningen på området, lyder det fra borgmester Stén Knuth.

I timevis diskuterede politikerne i Slagelse Byråd mandag aften den såkaldte Skælskør-sag – om hvorvidt kommunen skal betale en erstatning til de to sexmisbrugte piger, så de kan undgå en sag i Højesteret.

Det mener byrådsmedlem Villum Christensen fra Liberal Alliance nemlig, hvorfor han havde rejst punktet på byrådets dagsorden i aftes.

De to piger har nemlig lagt sag an mod Slagelse Kommune i den grove sag om de fire søskende, som blev misbrugt og udsat for vold af deres plejefar som små. Både byretten og landsretten har slået fast, at kommunen dengang svigtede pigerne og ifølge Villum Christensen bør kommunen derfor indgå et forlig med pigerne i stedet for at gå i retten.

Det vil politiet også gerne, forklarer borgmester Stén Knuth (V). Loven gør det bare ikke muligt, lyder det.

- Vi er i byrådet stærkt påvirkede af den her sag og der er mange følelser involveret. Alle vil egentlig gerne lave forlig, men den lovgivning, der ligger på området gør det ikke muligt for os bare at udbetale nogle penge til pigerne, siger han.

Ifølge kommunens advokat på sagen og Kommunernes Landsforening kan byrådspolitikerne nemlig risikere at blive personligt ansvarlige, hvis de udbetaler penge til pigerne.

- For vi må ikke bruge borgernes penge til at udbetale penge til en sag, der ikke er hjemmel for i lovgivningen, siger Stén Knuth.

Ifølge Slagelse Kommune har de nu bedt advokat og KL om at udarbejde alle løsningsmuligheder i et notat til politikerne, som så igen skal drøfte på et byrådsmøde den 29. marts.  

 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App