Efter sygehusuro: Vi var der for at sige farvel

En af de mænd, der var med i den store gruppe, der onsdag mødte op på Slagelse uro fortæller til Jyllands-Posten sin side af historien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ayhan Tuncer mødte onsdag sammen med 25-30 andre op på Slagelse Sygehus for at besøge sin indlagte far.

Besøget endte med at to personer blev anholdt for grov forstyrrelse af ro og orden og en tredje er efterfølgende blevet sigtet for trusler mod politiet.

Men den 49-årige Ayhan Tuncer føler sig misforstået og dårligt behandlet af både politiet og sygehusets personale. Det fortæller han til Jyllands-Posten.

- Vi er ikke voldelige eller slagsbrødre. Vi var der for at sige farvel og tage hånd om et familiemedlem, der er alvorligt syg, siger han til avisen.

Han fortæller videre, at den store gruppe mødte op, da det er en tradition i deres tyrkiske kultur at hele familien siger farvel.

- Sygehuset bør finde en løsning, så den slags situationer ikke gentager sig, mener han.

Uroen opstod, da personalet bad dem om at dele sig op i mindre grupper og komme tilbage. Ayhan Tuncer fortæller Jyllands-Posten, at han ikke selv oplevede truslerne.

Store grupper ikke mulige

Vicedirektør på sygehuset Vagn Bach forklarer, at de store grupper ikke er mulige, da de skal tage hensyn til de andre patienter.

Men de vil nu evaluere på situation.

- Vi skal have kigget det hele igennem. Det kan handle om mere klar information til de pårørende om, at de ikke kan besøge indlagte i store grupper, og det kan også være, at vi skal have set på, om personalet skal have flere redskaber i konflikthåndtering, siger han til Jyllands-Posten.