Efter ramaskrig - DSB vil holde toilet på station åbent

Toilettet på Korsør Station vil forblive åbent, har DSB besluttet. Det vækker glæde hos kioskejeren, der de sidste måneder har stået for rengøringen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det vakte stor kritik, da DSB i sommer lukkede samtlige toiletter på togstationer med færre end 10.000 daglige passagerer.

Det gjorde sig blandt andet gældende i Korsør, hvor ramaskriget var så stort, at ejeren af stationens kiosk, Bente Cilleborg i september overtog driften af toilettet, så det kunne genåbne.

Og nu har DSB besluttet at sørge for, at toilettet kan forblive åbent, skriver Sjællandske.

- Vi bevarer toilettet på Korsør Station, fordi vi har lyttet til den voldsomme debat, som lukningen udløste. Hertil er Korsør Station en speciel station som en pendlerstation, der er placeret langt fra mymæssig bebyggelse, siger underdirektør Aske Wieth-Knudsen fra DSB Produkt til avisen.

En julegave

Det glæder Bente Cilleborg, at hun ikke længere skal stå for rengøringen af toilettet – og at det også vil være åbent i fremtiden.

- Jeg synes, det er kanongodt. Det har været et mareridt de dér par måneder, hvor det var lukket. Virkelig et mareridt. Vi kan ikke byde kunderne det, siger hun til TV ØST.

- Nu har DSB lovet at holde det åbent. Det er super godt. En julegave.

Sagen om toiletlukningen i Korsør nåede helt til Christiansborg, og flere medlemmer af Transportudvalget besøgte stationen. Der blev også stillet spørgsmål til transportminister Ole Birk Olesen (S) om de lukkede toiletter.

Aske Wieth-Knudsen fra DSB Produkt understreger over for Sjællandske, at de ikke er blevet presset af politikerne til at genåbne toilettet i Korsør, men at det var deres egen beslutning. De genåbner ikke andre toiletter på stationer med under 10.000 daglige passagerer.