Efter overfald: Møde om sikkerheden i hjemmeplejen

Politiet mødtes her til formiddag med hjemmeplejen, Slagelse Kommune og fagforeningen FOA, for at diskutere sikkerheden blandt de ansatte efter overfald mandag aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et krisemøde mellem blandt andet kommunen, politiet og de ansattes fagforening FOA torsdag middag endte dog ikke med bombastiske beslutninger.

- Der vil ikke blive gjort mere for de ansatte i hjemmeplejen end hidtil, siger Allan Holm fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST, selvom han dog understreger, at politiet ikke vil finde sig i angreb på hjemmeplejen.

Han ønsker dog ikke at oplyse, hvilke sikkerheds-skridt, som politiet tilbyder de ansatte i hjemmeplejen.

Motalavej i Korsør har i årevis været et hårdt belastet boligområde, og er også på ghetto-listen.

Et langvarigt arbejde på at forbedre områdets image var ellers ved at bære frugt, men der har flere gange de seneste måneder været meldinger om gruppers angreb på myndighedspersoner i området, ligesom borgere har klaget over hærværk.

Blandt andet er politifolk og brandfolk blevet angrebet i området, og Falck er i en periode kun kørt ud i området med politieskorte.

Slået og sparket

Anledningen er et overfald mandag aften, hvor to ansatte ved hjemmeplejen blev forulempet af en gruppe unge - og en af de ansatte blev også angiveligt udsat for slag og spark.

Kurt G. Nielsen fra Lokalpolitiet i Slagelse bekræfter overfor TV ØST, at overfaldet er anmeldt til politiet, og at de arbejder på at finde gerningsmændene.

Politiet har samtidig sat alle kræfter ind for at finde et motiv til overfaldet. Det skal gøre det helt klart, om der er tale om en enlig svale eller om et egentligt nyt mønster.