Efter nattens masseslagsmål i Korsør: Politi øger tilstedeværelsen omkring Motalavej

Natten til tirsdag opstod der igen masseslagsmål mellem to grupperinger på Motalavej. Nu øger politiet tilstedeværelsen i boligområdet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har tirsdag formiddag besluttet at øge patruljeringen og den generelle tilstedeværelse i boligkvarteret omkring Motalavej i Korsør.

quote Vi øger vores patruljering deroppe – både vores lokalpolitimæssige indsats og vores beredskab, så vi kommer op og er synlige i området

Tom Trude, Politiinspektør, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Beslutningen kommer oven på nattens hændelser, hvor 30-40 personer fra to grupperinger endnu engang endte i slagsmål med hinanden.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

- Vi øger vores patruljering deroppe – både vores lokalpolitimæssige indsats og vores beredskab, så vi kommer op og er synlige i området, siger Tom Trude, Politiinspektør og linjechef for beredskabet i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Den øgede patruljering bliver iværksat allerede i dag, tirsdag, og vil være gældende i den kommende tid, indtil politiet vurderer, at der igen er blevet etableret ro og tryghed for borgerne i området.  

- Vi er deroppe for at øge trygheden og forhindre, at tingene udvikler sig til det, som skete i går med slagsmål, siger politiinspektøren.

Én person anholdt

Klokken 23.54 mandag aften fik politiet en anmeldelse om, at en gruppe på 30-40 personer havde samlet sig i området ved Motalavej i Korsør.

I første omgang var politiet til stede med en enkelt patruljevogn, men situationen eskalerede hurtigt og endte i et regulært masseslagsmål mellem de to grupper.

quote Det var nødvendigt at anvende magt for at få skilt dem ad og sikre, at der ikke var nogen, der kom alvorligt til skade

Tom Trude, Politiinspektør, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Politiet tilkaldte derfor forstærkning fra både Fyns Politi og Midt- og Vestsjællands Politi, og forsøgte dernæst at stoppe slagsmålet med tåregas, politistave og politihunde.

- Det var nødvendigt at anvende magt for at få skilt dem ad og sikre, at der ikke var nogen, der kom alvorligt til skade. Så politiet gik jo ind med magt for at forhindre volden i at fortsætte, forklarer Tom Trude.

Der er ifølge politiet blevet anholdt én person oven på nattens begivenheder. Det drejer sig om en 21-årig mand fra Slagelse, der er sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen.  

Der har desuden været tilkaldt to ambulancer til boligområdet, men politiet kan kun bekræfte, at den ene ambulancekørsel havde relation til slagsmålet.

- Der er ikke nogen alvorligt tilskadekomne deroppe fra. Den ene af de to ambulancer var til én, der var blevet overfaldet i slagsmålet, men ellers er det meget begrænset, hvad der har været af skader, siger Tom Trude.

Artiklen fortsætter efter billedet. 

Sydsjællands og Lolland-Falsters måtte tilkalde forstærkning fra Fyns Politi og Midt- og Vestsjællands Politi. 
Sydsjællands og Lolland-Falsters måtte tilkalde forstærkning fra Fyns Politi og Midt- og Vestsjællands Politi.  Foto: René Lind - Lind Foto

Mange uroligheder den seneste tid

Motalavej-kvarteret har været plaget af flere uroligheder og masseslagsmål i løbet af det seneste stykke tid.

quote Vi kan håndtere situationen – uanset om vi har en visitationszone eller ej

Kim Kliver,  politiinspektør, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

I marts blev der affyret skud mod en lejlighed i en boligblok på Motalavej, hvor en mor og en søn i øjeblikket sidder fængslet.  

Den 8. juni måtte politiet rykke ud til et skyderi ved Circle K-tanken på Tårnborgvej og efterfølgende fulgte flere episoder, hvor to grupperinger endte i masseslagsmål med hinanden omkring Motalavej. Mandag den 15. juni blev en 17-årig dreng stukket i brystet med en kniv under et af slagsmålene, og blot to dage efter fandt et lignende slagsmål sted mellem 20-30 personer.

Indførte visitationszone

De mange masseslagsmål og uroligheder i juni førte til, at politiet den 18. juni valgte at indføre en visitationszone ved Motalavej-kvarteret.

Visitationszonen blev ophævet den 9. juli, da politiet mente, at roen var blevet genoprettet i området.

To dage efter, den 11. juli, var den dog allerede gal igen, da politiet her måtte rykke ud til endnu et masseslagsmål mellem de to grupperinger.

Dengang meldte politiet ud, at visitationszonen ikke ville blive genindført, selvom der havde været slagsmål på ny.

- Status er nu, at vi følger situationen, og vi gør det lige nu med en tryghedsskabende indsats og med synlig tilstedeværelse. Hvis der er behov for at genindføre en visitationszone igen, så vurderer vi det ud fra de iagttagelser, som vi gør os. Vi kan håndtere situationen – uanset om vi har en visitationszone eller ej. Det er et understøttende element, hvis der kommer mere uro. Men lad os nu gøre det stille og roligt i den rækkefølge, som vi gør lige nu, udtalte politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Kim Kliver, den 12. juli til TV2 ØST.    

Nattens slagsmål fører ikke til yderligere tiltag

Ifølge politiinspektør Tom Trude har politiet oven på nattens uroligheder overvejet, om man skulle indføre visitationszone igen, eller om man skulle indføre en skærpet strafzone i området. I første omgang har politiet dog ikke valgt at tage nogen af tiltagene i brug.  

quote Der skal være en klar grund til at iværksætte det, så i første omgang har vi valgt at øge vores tilstedeværelse deroppe for at genskabe trygheden

Tom Trude, Politiinspektør, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Det skal være et samlet billede af, hvordan det ser ud deroppe. Nu har vi haft denne her hændelse i går efter lang tid, hvor det faktisk er kørt nogenlunde fornuftigt. Der skal være en klar grund til at iværksætte det, så i første omgang har vi valgt at øge vores tilstedeværelse deroppe for at genskabe trygheden. Det er udgangspunktet, og så må vi se på, hvordan det går, siger han.

Ifølge Tom Trude er det primære netop at få genskabt trygheden, og så arbejder politiet samtidig på, om de kan stille nogen til ansvar for det nattens slagsmål.

- Men det er svært. Man skal også være sikker på, at anholdelsesgrundlaget er i orden, og at man kan dokumentere, hvem det er, der har gjort hvad, siger han.