Efter kritik: Sejlplan til Agersø og Omø rulles tilbage

Øboere og erhvervsliv på Agersø og Omø har protesteret over den nye vintersejlplan med færre afgange til øerne. Derfor rulles planen nu tilbage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det har skabt store problemer for beboerne på Agersø og Omø, at Slagelse Kommune som et led i en besparelse har skåret ned på antallet af færgeafgange mellem øerne og Sjælland fra og med 1. september.

Blandt andet har ejeren af Agersø Kro, Renny Rosenlund, set sig nødsaget til at fyre fire medarbejdere, da den ændrede sejlplan også har betydet væsentlig færre turister.

- Vi har været nødt til at fyre, for med de nye færgetider får vi slet ikke nogen herover om formiddagen. Vi har for eksempel en del dagsturister fra Nordjylland, og de kan ikke nå den første færge klokken 9. Og så bliver den næsten klokken 12 for sent, fortalte ejeren af kroen til TV ØST for tre uger siden.

Vender tilbage til gammel plan

Men de problemer imødekommer Landistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget i Slagelse Kommune nu. De har nemlig besluttet at vende tilbage til den gamle sejlplan – dog med undtagelse af fire måneder i vinterhalvåret.

- Den nye sejlplan har vist sig ikke at fungere. Derfor har vi lyttet og forsøgt at komme øboerne i møde ved at rulle den nye sejlplan tilbage. Det betyder, at det kun er i de fire måneder, hvor der er færrest passager, at der bliver sejlet anderledes end tidligere, siger Jørn-Ole Didriksen (V), medlem af Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget og medlem af Ø-udvalget, i en pressemeddelelse.

Fra og med 1. marts sejler færgerne altså som normalt, og det er meningen, at sejlplanen kort derefter skal evalueres.