¨

Efter et udfordrende år – nu er populær turistbåd tilbage på vandet

01:04

Turbåden sejler enkelte ture i november. Video: TV2 ØST

Turistbåden Skjelskør V er nu klar til sejlads efter et hæsblæsende år.

Efter et udfordrende år er turbåden Skjelskør V igen klar til at sejle.

Turbåden har nemlig haft vanskeligheder med at rekruttere frivilligt mandskab, og således blev julemandens ankomst til byen det sidste gøremål for turbåden i Skælskør.

Men siden har lokale kræfter arbejdet hårdt for at få båden tilbage i drift.

Skjelskør V og fjorden er en gave for Skælskør

Jens Müller, direktør i VisitVestsjælland

- Der har været en del genvordigheder og udfordringer undervejs, men forleden fik vi de sidste og tilladelser og godkendelser i hus, så nu er Skjelskør V igen klar til at stævne ud, lyder det fra Jens Müller, der er direktør i VisitVestsjælland, i en pressemeddelelse.

Nyt selskab stiftet

Turbåden sejler enkelte ture i november, og som turen sluttede sidste år, begynder den igen i december med julemanden, der ankommer sejlende til Skælskør.

I forbindelse med at få Skjelskør V tilbage på vandet er der stiftet et nyt selskab, som skal stå for driften. Det betyder, at turbåden ikke længere er afhængig i frivillige kræfter, men i stedet lønnet personale, som tager sig af sejladserne.

Udover VisitVestsjælland består ejerkredsen nu af Skælskør Erhvervsforening og Bernd Griese.

- Skjelskør V og fjorden er en gave for Skælskør, og den gave skal vi selvfølgelig bruge. Derfor vil vi også have et par ture pr. dag, når vi går i drift, så vi får en fornuftig forretning ud af sejladserne i fremtiden, siger Jens Müller.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App