Efter dødsulykke: Beredskabet tester ny redningsmetode

Falck Korsør er for tiden i gang med at afprøve en ny redningsteknik, hvor en stige kan gøre det nemmere at hive tilskadekomne folk op af vandet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det endte tragisk, da et ægtepar kørte i havnen i Korsør den 6. november. Her afgik en 71-årig mand ved døden efter at have ligget i det kolde vand.

Siden da har brandvæsenet gennemgået deres indsats for at se, om de kan finpudse den nogle steder.

- Vi tænker selvfølgelig over, om vi kan finpudse det, vi gjorde dengang, fortæller Flemming Hansen, der er brandstationsleder i Falck Korsør.

Bruger en stige

Seneste forsøg gjorde de onsdag aften, da de afprøvede en ny metode til at hive livløse personer i land. Metoden bliver blandt andet brugt i havnen i Randers og går simpelthen ud på, at redningsmandskabet sænker en stige ned i vandet. På den måde, kan de vippe de tilskadekomne personer op. Og på den måde muligvis få den op hurtigere og mere sikkert.

- For det første handler det om redningsmandskabets sikkerhed. Og så er det også for at sikre, at vi får de tilskadekomne personer op så nænsomt og effektivt som muligt, fortæller Flemming Hansen til TV ØST.

Hvorvidt metoden bliver indført som en fast del af beredskabets muligheder er endnu usikkert. I første omgang sender de endnu et hold ud for at prøve det af i næste uge, og herefter vil de gøre status på forsøgene.