Efter diabetes-sag i Slagelse: Kommunen ringer til berørte borgere

Diabetesforeningen kritiserede Slagelse Kommune for dårlig forvaltningsskik i forbindelse med breve til diabetikere. Nu retter kommunen ind.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

1.100 borgere med diabetes modtog i september et orienteringsbrev fra Slagelse Kommune.

Her blev de orienteret om, at kommunen fremover kun vil tilbyde to apparater til at måle blodsukker. To apparater, der vel at mærke stort set er identiske.

Også udvalget af insulinpenne vil blive indskrænket, lød det. 

Kritik af kommunen

Brevene fik Diabetesforeningen til at rejste kritik af kommunen.

Ifølge foreningen var de standardiserede breve et resultat af dårlig forvaltningsskik. De mener tilmed, at brevene forvirrede borgerne mere end det gavnede dem.

Og det har nu fået kommunen til at rette ind.

Glad for individuel tilgang

I en pressemeddelelse oplyser Slagelse Kommune, at de i den kommende tid vil ringe til de berørte borgere, der endnu ikke har reageret på brevet. 

Og den individuelle tilgang til sagen glæder Diabetesforeningen.

- Det er godt, at kommunen lytter og nu også handler på Diabetesforeningens kritik. Vi er tilfredse med, at kommunen bekræfter over for os, at den vil sikre alle med diabetes en konkret og individuel vurdering. Mindre kan ikke gøre det, siger Henrik Nedergaard, der er administrerende direktør i Diabetesforeningen.

Telefonopkald skal sikre individuelle hensyn

Formålet bag kommunens indskrænkede udbud af diabetesudstyr er at spare penge.

Slagelse Kommune har et merforbrug på seks millioner kroner, som skal nedbringes.

Med brevene tog kommunen dog ikke højde for de borgere, som ikke er omfattet af ændringerne eller har behov for andet blodsukkermålingsudstyr, end der står angivet.

Ved at foretage opkald til borgerne håber Slagelse Kommune på at kunne sikre det individuelle hensyn.

- For at give trygheden tilbage vil vi i den kommende tid tage telefonisk kontakt til de borgere, der ikke har reageret på orienteringsbrevet. Dette for at sikre den konkrete individuelle vurdering, således at borgerne får de diabetesprodukter, som de fagligt og behandlingsmæssigt har brug for – ud fra princippet om bedst egnet og billigst, lyder det blandt andet i Slagelse Kommunens svar på kritikken fra Diabetesforeningen. 

Håber på samarbejde

For at undgå en lignende situation i fremtiden vil Diabetesforeningen i den kommende tid sende et brev til samtlige af landets kommuner.

Her vil de opfordre kommunerne til at samarbejde med diabetesramte borgere og at inddrage dem, når der skal orienteres om diabeteshjælpemidler.

Det betyder meget for den enkelte i hverdagen, lyder begrundelsen fra Diabetesforeningen.